Acasă Actualitate Școlile din Timișoara nu au căldură și, probabil, nu vor avea nici...

Școlile din Timișoara nu au căldură și, probabil, nu vor avea nici la iarnă

DISTRIBUIȚI

frig scoalaInspectoratul Școlar Județean Timiș a făcut o informare, privind încălzirea din unitățile de învățământ din județ, pe baza datelor primite!

Astfel, în Municipiul Timișoara, majoritatea unităților de învățământ sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, respectiv la COLTERM, care până în prezent nu a pornit încălzirea. Deci în Timișoara unitățile de învățământ sunt neîncălzite. 

Sunt câteva excepții la unitățile de învățământ care dispun de centrale termice proprii: Grădinița PP2,  Grădinița PP 53, Grădinița PP 48, Grădinița PP 45,  Școala Gimnazială nr. 19 – un corp de clădire, Școala Specială Profesională ”Gh. Atanasiu”  la care se adaugă unitățile de învățământ particular care beneficiază de încălzire în mare parte.

În județ, sunt multe unități care beneficiază de căldură, dar și unități care consideră că bugetul este insuficient pentru plata căldurii cum este cazul Liceului Tehnologic Jimbolia, Școala Gimnazială Jimbolia.

Funcționează căldura in Brestovăț, Pișchia, Dumbrava, Giroc, Săcălaz, Mănăștiur, Biled, Curtea,  Moravița, Tormac și altele.

Probleme legate de încălzire au următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială Șandra –  este debranșat de la rețeaua de gaz pentru neplata facturilor, Clubul Sportiv Lugoj – contract expirat, iar E-ON nu mai vrea să semneze un nou contract cu unitatea de învățământ, Școala Primară Cornești și Grădinița Cornești nu au aprovizionate lemne pentru încălzire.

Comentarii

comentarii