Acasă Cultura Scriitorii Burhan Sönmez (Turcia, Marea Britanie), Erkut Tokman (Turcia), Radu Vancu (România)...

Scriitorii Burhan Sönmez (Turcia, Marea Britanie), Erkut Tokman (Turcia), Radu Vancu (România) citesc la Penitenciarul Timișoara

DISTRIBUIȚI

Scriitorii Burhan Sönmez (Turcia, Marea Britanie), Erkut Tokman (Turcia), Radu Vancu (România) citesc în cadrul LitVest 2023, pentru deținuții de la Penitenciarul Timișoara.

Festivalul este organizat de Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”, director scriitorul, Tudor Crețu, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

În anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, LitVest propune întruniri periodice cu scriitori de vârf. În aprilie, protagoniștii sunt Burhan Sönmez (Turcia, Marea Britanie), Erkut Tokman (Turcia), Radu Vancu (România).

Evenimentul central este reprezentat de lectura de vineri, 28 aprilie, ora 16, de la Penitenciarul Timișoara. Sub genericul Coduri. Bare, manifestarea susținută de cei trei reprezentanți ai PEN Clubului, cea mai importantă organizație literară din lume, va reliefa importanța socială, adesea neglijată sau obturată, a literaturii, într-un context internațional în care libertatea de expresie rămâne problematică.

Programul mai include o întrunire cu elevii Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, vineri, 28 aprilie, de la ora 11, precum și realizarea unui pictorial inedit, sub același generic, Coduri. Bare, care problematizează artistic libertatea de expresie.

Burhan Sönmez este unul dintre cei mai cunoscuți romancieri contemporani și președinte al PEN International. Romane precum Labirint sau Istanbul, Istanbul dau seama despre una dintre conștiințele literare ale lumii în care trăim.

Erkut Tokman, poet și traducător turc. Unul dintre cei mai semnificativi traducători de poezie românească.  Erkut Tokman este o prezență aparte pe scena poetică, fiind și un remarcabil creator de happening-uri. Radu Vancu, poet, romancier, critic literar și traducător, președintele PEN Romania. Radu Vancu este una dintre figurile proeminente ale literaturii române contemporane, precum și ale societății civile – a explicat Tudor Crețu.

Comentarii

comentarii