Acasă National Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez a murit

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez a murit

DISTRIBUIȚI

Laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, Gabriel Garcia Marquez, considerat unul dintre cei mai mari scriitori de limbă spaniolă, a murit joi la domiciliul său din Ciudad de Mexico, a anunțat președintele columbian Juan Manuel Santos.

“Un veac de singurătate și tristețe pentru moartea celui mai mare columbian din toate timpurile”, a anunțat Santos pe contul său de Twitter, citat de AFP.
Cu doar câteva minute înainte, jurnalistul canalului mexican Televisa, Joaquin Lopez-Doriga, a anunțat — de asemenea pe Twitter — că scriitorul în vârstă de 87 de ani “a decedat” la domiciliul său din capitala mexicană. Alături de el s-au aflat soția și cei doi fii ai săi.
În ultimele zile, el se afla potrivit familiei într-o stare de sănătate “foarte fragilă”. La 8 aprilie, a fost externat dintr-un spital din capitala mexicană după ce a fost supus opt zile unui tratament pentru pneumonie.
Instalat în Mexic din 1961, cu perioade alternative când a locuit la Cartagena /Columbia/, Barcelona /Spania/ și Havana, Garcia Marquez trăia de mai mulți ani retras din viața publică și în rarele sale apariții nu a făcut nicio declarație pentru presă.
Columbianul este considerat unul dintre cei mai mari scriitori din istoria literaturii spaniole. Lucrarea care i-a adus faima și este considerată capodopera sa este “Un veac de singurătate”, roman publicat în 1967.

Comentarii

comentarii