Acasă Actualitate Scriitorul Daniel Vighi, către Nicolae Robu: ”De ce ne minți, domnule primar?...

Scriitorul Daniel Vighi, către Nicolae Robu: ”De ce ne minți, domnule primar? Stimați concetățeni, a venit vremea să-l alungăm din primărie!”

3600
DISTRIBUIȚI

Scriitorul Daniel Vighi, cadru didactic universitar, este revoltat pe faptul că prof. univ. dr. Nicolae Robu, primarul Timișoarei, nu a rezolvat sub nicio formă chestiunea extrem de complicată a managementului deșeurilor în orașul – capitală europeană a culturii.

”De ce ne minți, domnule primar? Stimați concetățeni, a venit vremea să-l alungăm din primărie. E destul !”, este mesajul de revoltă al conf. Vighi.

Prezentăm întreg mesajul conf. univ. Daniel Vighi adresat primarului Nicolae Robu:

”În seria Psihopatologia locuirii urbane: Nicolae Robu anunță cu emfază electorală pe tramvaiele orașului că ne-a miluit cu locuri gratis pentru depunere de resturi vegetale și obiecte mari, de la frigidere, la mobilier uzat. Nici o vorbă despre transportul lor, ca și când acesta nu contează.

Cine ne transportă, Nicolae Robu, crengi, pomi, mobilier uzat? Acum doi ani veneau cei de la salubritate toamna și primăvară pe zile și străzi și era bine.

De ce ne minți, domnule primar? Stimați concetățeni, a venit vremea să-l alungăm din primărie. E destul !”

Vighi prezintă și regulile de colectare ale deșeurilor voluminoase, marca Nicolae Robu.

”Citiți și vă cruciți”, îndeamnă Vighi!

1. Pentru a putea fi depuse la centre, crengile trebuie să fie tăiate la o dimensiune nu mai mare de 50 cm şi legate în mănunchi, iar frunzele şi iarba trebuie să fie depozitate în saci.
2. Deşeurile voluminoase de uz casnic precum piesele de mobilier trebuie demontate sau dezasamblate.
3. Deşeurile din construcții provenite din locuinţe, generate de activitaţi de reamenajare şi reabilitare interioară sau exterioara a acestora, trebuie depozitate în saci rezistenţi precum cei de rafie. Deseurile din constructii care se pot depune exclud cele precum polistiren, poliuretan, vata minerală şi bazaltică. Sacii care vor conține deșeurilor menționate anterior nu vor fi primiți de centre.
4. Pentru depunerea deșeurilor este necesară prezentarea unui document de identitate în vederea verificării cantităților maxime lunare permise.

Comentarii

comentarii