Acasă Actualitate Scrisoare către conducerea PNL: Dosarul de CORUPȚIE ar trebui să nu îl...

Scrisoare către conducerea PNL: Dosarul de CORUPȚIE ar trebui să nu îl lase pe Nicolae Robu să candideze, conform angajamentului partidului

854
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu apare ca inculpat în dosarul penal 5736/30/2019, iar conform Principiului integrității în ocuparea funcției publice, parte a angajamentului luat de PNL, acest lucru ar trebui să îl scoată din calculele partidului pentru un viitor mandat de primar al Timișoarei.

În acel dosar mai apar ca inculpați și viceprimarul Dan Diaconu, fostul primar Gheorghe Ciuhandu, dar și alte nume: Miuț Nicușor Constantin. Cojocari Ioan, Stoia Traian Constantin, Staia Martin, Vîrlea Simona și Iova Gabriela. Partea civilă o reprezintă Ministerul Finanțelor.

„Pentru ocuparea unei funcții publice trebuie respectate criteriile de integritate și moralitate. Nu pot candida pentru ocuparea unei funcții publice persoanele cu probleme penale, aflate în conflict de interese și/sau în alte situații care le fac incompatibile cu funcția respectivă”, se menționează în angajamentul luat de Partidul Național Liberal.

Mirela Toc, funcționarul cu care Nicolae Robu a mai avut dispute în trecut, cere conducerii PNL să pună în aplicare acest principiu. Aceasta a trimis conducerii partidului următoare următoarea scrisoare electronică:

„Către Conducerea PNL,

Subsemnata Mirela-Adriana Toc, domiciliată in Timișoara,(…) vă solicit să puneți în aplicare  principiul integrității în ocuparea funcției publice.

Având în vedere dosarul penal 5736/30/2019, http://portal.just.ro/30/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=3000000000152421&id_inst=30,

Având în vedere https://pnl.ro/angajamentul-nostru/principiile-bunei-guvernari-liberale/, PRINCIPIUL INTEGRITĂȚII ÎN OCUPAREA FUCȚIEI PUBLICE,

Pentru ocuparea unei funcții publice trebuie respectate criteriile de integritate și moralitate.

Nu pot candida pentru ocuparea unei funcții publice persoanele cu probleme penale, aflate în conflict de interese și/sau în alte situații care le fac incompatibile cu funcția respectivă.

Domnul Nicolae Robu nu poate să candideze pentru funcția de primar.

În cazul în care nu veți ține cont de acest principiu înseamnă că procedați la fel ca și PSD.

Aștept răspuns.

Cu aceeași stimă,

Mirela-Adriana Toc

02.03.2020”.

Comentarii

comentarii