Acasă Actualitate Scurtmetraje, imagini, cărți și reviste ale minorităților din Banat, pe 6 și...

Scurtmetraje, imagini, cărți și reviste ale minorităților din Banat, pe 6 și 7 octombrie, la Dudeștii Noi

DISTRIBUIȚI

Primăria Dudeștii Noi vrea să demonstreze că „Banatu-i fruncea”, organizând un eveniment dedicat multiculturalismului regiunii. Vor fi scurt metraje, imagini, cărți și reviste ale minorităților etnice. Asistența financiară este oferită prin programe și cu ajutorul asociațiilor care luptă împotriva rasismului.

Iată mesajul primăriei:

„Stimate doamne, stimați domni,

«Banatu-i fruncea» reprezintă atât o laudă cât și un angajament, un angajament de continua protejarea și promovarea valorilor care au făcut Banatul ceea ce este astăzi, un etalon de înțelegere culturală, de multiculturalism.

 Tributari acestui angajament, în colaborare cu asociațiile reprezentative ale minorităților din județul Timiș, cu asistență financiară din partea Guvernului României – Agenția Națională pentru Romi prin programul Promovarea unor acțiuni menite să încurajeze construirea unui climat intercultural bazat pe cunoaștere, respect reciproc și toleranță zero față de atitudini rasiste Asociația Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană a inițiat proiectul Interculturalism – împreună combatem discriminarea  proiect care reprezintă efortul minorităților din județul Timiș de a promova/proteja esența Banatului: multiculturalismul.

În acest sens vă invităm Joi și Vineri, 6 Octombrie 2022, 7 Octombrie 2022 la Casa de Cultură din Comuna Dudeștii Noi pentru a viziona: scurt metraje, imagini, cărți și reviste ale minorităților din Banat”.

Comentarii

comentarii