Acasă Actualitate Societatea Drumuri Municipale trebuie să plătească daune de 300.000 de euro, proprietarilor...

Societatea Drumuri Municipale trebuie să plătească daune de 300.000 de euro, proprietarilor unei case distrusă într-un incendiu

291
DISTRIBUIȚI
Societatea Drumuri Municipale (SDM) SA, aflată în subordinea Consiliului Local Timişoara, este bună de plată, după ce, în 2008, din cauza unui angajat al societăţii, a avut loc o explozie care a distrus o casă din Timişoara.

 Atunci, după ce unul din angajaţii SDM a spart, din neglijenţă, o ţeavă de gaz de pe strada Alexandru Vlahuţă, un imobil a fost distrus în totalitate în urma deflagraţiei produse. O anchetă internă nu s-a demarat în SDM, proprietarii casei afectate au dat în judecată societatea, iar instaţa obligă SDM la plata sumei de 300.000 de euro. Cum SDM nu are banii, s-a negociat cu proprietarii o diminuare a sumei şi o eşalonare pe şase luni a plăţii. Însă dacă nu se achită suma datorată, se poate ajunge la executarea silită a SDM. Directorul SDM, Adrian Bulboacă, care nu ocupa această funcţie în 2008, a recunoscut că în cadrul societăţii nu s-a declanşat o anchetă internă şi a menţionat că vina aparţine fostei conduceri, întrucât la acea vreme nici nu exista o asigurare pentru astfel de incidente. Decizia instanţiei va fi atacată în instanţă de SDM.

Comentarii

comentarii