Acasă Administraţie SDM, următoarea societate municipală căreia administrația Fritz trebuie să îi schimbe CA-ul....

SDM, următoarea societate municipală căreia administrația Fritz trebuie să îi schimbe CA-ul. Roxana Iliescu: „Mă aștept să facă iar numiri politice. (…) Sunt semne evidente că «salvatorii» orașului sunt determinați să «salveze» și ce nu trebuie salvat!”

554
DISTRIBUIȚI
Roxana Iliescu, sursă – Facebook

Roxana Iliescu, consilier local PRO România la Timișoara, anticipează că administrația Fritz urmează să „salveze” Societatea de Drumuri Municipale (SDM) în același mod în care a făcut-o cu Coltermul și Horticultura: numindu-și oamenii în consiliul de administrație (CA). Ca și în precedentele cazuri, acest lucru ar urma să se întâmple, suspectează Iliescu, printr-un proiect de hotărâre adus pe ordinea de zi suplimentară în ședința de joi a Consiliului Local Timișoara, aprobat la limită cu votul consilierilor USR și cu cel al liberalului exclus Raul Ambruș.

„Acum că au «salvat» societățile Colterm și Horticultura (bine, la Horticultura mai durează puțin că-i mai complicat dat fiind faptul că au preluat o societate pe profit… apropo, o fi scos banii din buzunar madame Președinte de CA, pentru plata avocatului?!) (este vorba despre două contracte de asistență juridice făcute în numele societății – n.r.), urmează Societatea Drumuri Municipale Timișoara, SDM, cum îi spunem prescurtat! Joi avem plen! Nimic însă pe ordinea de zi legat de mandatele membrilor Consiliului de Administrație care expiră în 21.12.2021! Mare minune dacă nu vom avea listă suplimentară de proiecte de hotărâre, inclusiv cu povestea de la SDM. Mă aștept să facă iar numiri politice, pentru mandatele administratorilor interimari, așa cum ne-au obișnuit deja”, scrie Roxana Iliescu pe pagina sa de Facebook.

Cu această ocazie, consiliera locală PRO România remarcă și o urmă de ipocrizie în discursul useriștilor: „Au sărit cu gura mare useriștii la povestea cu tranzacționarea votului privind susținerea lui Câțu în schimbul a nu știu ce funcții, când ei asta fac fără pic de jenă în Timișoara. Este cunoscut deja faptul că useriștii, contra unui vot al răzvrătitului liberal Ambruș pe mai multe proiecte de hotărâri susținute doar de ei, au dat în schimb funcții în CA-urile de la Colterm, Piețe și Horticultura”.

Tot Roxana Iliescu notează că în cazul SDM-ului nu a fost făcută nicio evaluare a performanțelor membrilor CA, asta cu toate că societatea „este cea mai puternică a primăriei, are un profit considerabil în ultimii patru ani, iar indicatorii de performanță au fost îndepliniți”. Aceasta menționează și anumite zvonuri legate de intenția de înlocuire a directorilor și, în plus, angajarea unor arhitecți și a altor persoane care ulterior să se transfere la primărie odată cu înființarea Timpark-ului ca serviciu în aparatul de specialitate al primarului.

„În ciuda prevederilor legale care le-ar permite să ia decizii astfel încât să nu strice ce funcționează și încă funcționează foarte bine, mă tem că vor proceda exact pe dos! Lipsa lucrărilor din acest an, ideea trăsnită cu mutarea departamentului de construcții civile de la Colterm la SDM, disperarea cu care urmăresc schimbarea directorilor generali și înlocuirea lor cu proprii oameni – aud că au vrut angajarea unor arhitecți (?!), urmând să aibă loc și alte angajări de persoane pe care ulterior vor să le transfere în noua structură Timpark, etc – sunt semne evidente că «salvatorii» orașului sunt determinați să «salveze» și ce nu trebuie salvat!”, încheie Roxana Iliescu.

Comentarii

comentarii