Acasă Actualitate Se caută 25 de recenzori „titulari” și 25 de „rezerve” pentru Recensământul...

Se caută 25 de recenzori „titulari” și 25 de „rezerve” pentru Recensământul populației și locuințelor din Timișoara. Primăria a început înscrierile

DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Timișoara se pregătește de Recensământului populaţiei şi locuinţelor. Vor fi recrutate 50 de persoane: 25 de persoane vor avea calitate de recenzori; 25 vor fi personal de rezervă. Acestea vor trebui să îi recenseze după modelul clasic, prin interviu față în față, pe cei care nu își vor completa singuri formularul online. Totuși, ca noutate, recenzorii vor folosi tablete. Plata acestora va fi făcută în funcție de înscrierile făcute în baza de date: 3,5 lei pentru fiecare locuință și 7 lei pentru fiecare persoană.

„Persoanele salariate care se auto-recenzează prin intermediul Internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode. Refuzul de a participa la recensământ se sancţionează cu amendă contravenţională. Recensământul este obligatoriu pentru persoanele cu cetăţenie română, străină sau fără cetăţenie, cu reşedinţa obişnuită în România şi pentru persoanele cu cetăţenie română, cu domiciliul în România, dar cu reşedinţa în altă ţară pentru o perioadă mai mică de 12 luni”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

Astfel, cei 25 recenzori angajați de municipalitate vor trebui să asigure AutoRecenzarea Asistată (ARA) pentru colectarea datelor Recensământului populaţiei şi locuinţelor din Municipiul Timișoara. Înscrierile se fac în perioada 16 – 20 februarie 2022. După completarea formularului de înrolare, persoanele înscrise vor fi contactate de către Primăria Timișoara, nu înainte ca ce cererile să fie analizate împreună cu Institutului Naţional de Statistică.

Condiții: vârsta minimă de 18 ani împliniți la data selecției – condiție eliminatorie; minim studii medii absolvite (diplomă absolvent liceu) – condiție eliminatorie; să nu aibă cazier judiciar – condiție eliminatorie; să dețină cunoștințe de utilizare a unei tablete; s[ aibă abilitatea de a comunica într-o manieră civilizată; capacitatea de a stabili contacte inter-personale, de a fi cordial, plăcut, metodic şi riguros; să dispună de un telefon mobil pe care să-l utilizeze pentru comunicare; să dea dovadă de ezistenţă la stres şi lucru sub presiune”.

Se va încheia un contract de prestări servicii de recenzare încheiat cu UAT-ul (primăria) pentru perioada: 14.03-15.05.2022. Pentru cele două luni, plata recenzorilor ARA se face în funcţie de numărul de chestionare pentru care se asigură asistența populației, chestionarul fiind compus din mai multe secțiuni cu grade de complexitate diferite, la un tarif de: 7 lei pentru „Secțiunea pentru recenzarea persoanei” și 3,5 lei pentru „Secțiunea pentru recenzarea locuinței”.

Informații și formulare găsiți pe: https://recensamant.primariatm.ro/.

Comentarii

comentarii