Acasă Actualitate Se caută executant pentru reabilitarea energetică a altor zece blocuri din Timișoara

Se caută executant pentru reabilitarea energetică a altor zece blocuri din Timișoara

DISTRIBUIȚI

În ultima săptămână, Primăria Timișoara a lansat două noi licitații pentru reabilitarea energetică a unor blocuri de locuință. Cele două proceduri cuprind câte cinci loturi. Prețul estimat al celor două este 3,5 și 3,6 milioane de lei, fără TVA. Imobilele pentru care execuția este în curs de contractare sunt: Intrarea Doinei nr. 19-21-23-25-31, Str. Muresan nr. 61-63, Str. Nicolae Labis nr. 1, Str. Balmus nr. 9-11.

„Multe asociații de locatari din Timișoara au avut de ani buni contracte pentru reabilitare energetică a blocurilor lor, dar au așteptat fără rost, pentru că soluţia tehnică aleasă era greşită și nu se prezenta niciun constructor la licitații. Acum, cu sprijinul ADR Vest am deblocat aceste proiecte şi începem şantierele. Eficientizam energetic aproape 1.000 de apartamente în contextul unei crize energetice care ne-a afectat puternic nu doar pe noi, ci întreaga Europă. Fondurile europene sunt șansa ca Timișoara să se modernizeze și să îmbunătățim viața timișorenilor. Mă bucur să spun că în ultimii doi ani am cheltuit mai multe fonduri europene decât în precedenții 7 ani, cumulat”,  transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În total, primăria își propune să reabiliteze energetic 972 de apartamente, pe proiecte pe fonduri europene care însumează aproape 34 de milioane de lei. Acestea sunt finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Astfel, 22 de imobile sunt în diverse faze: execuție, contractare a execuției, în licitație sau cu documentația pregătită pentru licitație. În ultimul an, administrația locală a revizuit proiectul tehnic, a actualizat valoarea proiectelor și a cerut utilizarea vatei bazaltice în locul panourilor sandviș pentru termoizolarea fațadelor de bloc. Imobilele în execuție sunt: Splaiul Nicolae Titulescu nr. 10A, Str. Aries nr.20, Str. Mures nr. 129, Str. Juganaru nr.20.

Cele două noi licitații pot fi accesate pe SEAP la:

Primăria Timișoara pregătește, de asemenea, relansarea licitației pentru proiecte și loturile care nu au găsit ofertant la procedurile anterioare.

Comentarii

comentarii