Acasă Actualitate Se caută executant pentru studiul de fezabilitate al pistei de biciclete care...

Se caută executant pentru studiul de fezabilitate al pistei de biciclete care traversează Regiunea Vest

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș, în calitate de lider de proiect, a lansat pe SEAP licitația pentru stabilirea firmei care va realiza studiul de fezabilitate al pistei de biciclete de 1800 de kilometri, care va traversa cele patru județe din Regiunea Vest. Suma oferită este mai mult decât generoasă, de 18,7 milioane de lei.

Proiectul „Cu bicicleta prin vest – traseu cicloturistic” este finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta 11 – Turism și cultură,

Traseul cicloturistic propus în cadrul contractului de finanțare a avut o lungime estimată de 1.729 km, însă conform datelor colectate ulterior de către cei patru parteneri beneficiari, fie pentru evitarea exproprierilor, fie pentru creșterea atractivității traseului, la data actuală, acesta cuprinde 1.856 de km și parcurge teritoriile județelor Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și Arad.

„Acest proiect major a fost posibil în urma încheierii unui acord de parteneriat între patru județe, motiv pentru care mulțumesc tuturor celor care au contribuit, și nu sunt puțini. Traseul va impulsiona creșterea economică regională deoarece județele implicate sunt situate într-o regiune care îmbină cele mai diverse forme de relief și au un potențial turistic ridicat”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Valoarea studiului de fezabilitate scos la licitație este de 18.771.200 lei fără TVA. Câștigătorul licitației va avea la dispoziție șase luni pentru realizarea studiului de fezabilitate.

 

Comentarii

comentarii