Acasă Administraţie Se caută firmă care să reabiliteze Bastionul Theresia. CJT dă 1,6 milioane...

Se caută firmă care să reabiliteze Bastionul Theresia. CJT dă 1,6 milioane de lei

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a lansat în SEAP licitația pentru găsirea unei firme care să reabiliteze partea din Bastionul Theresia aflată în administrarea instituției. Contractul de 1,6 milioane de lei, plus TVA, este unul complex și va presupune intervenții atât la exterior, cât și la interior.

Conform contractului, firma câștigătoare va presupune efectuarea de ”reparare pavaj piatră naturală, reparații platforme pietonale din lemn massaranduba, reparații tencuieli, curățare și reparații ziduri, reparații elemente exterioare, finisaje interioare, instalații sanitare interioare, instalații electrice, amenajare spații verzi”.

De asemenea, în documentație se spune că lucrările se vor încadra într-o durată de maxim trei luni.

Bastionul Theresia a fost total reabilitat și adus la cerințele actuale în urmă cu aproximativ zece ani. Cea mai mare parte a locației este în administrarea CJ Timiș, în timp ce o bucată din bastion aparține primăriei. În urmă cu două luni, CJT a anunțat că va face să dispară din spațiile deținute toate activitățile administrative sau de depozitare, printre ”victime” numărându-se o parte a Bibliotecii, dar și Asociația TM 2023, care a rămas fără sediul pe care îl ocupa acolo.

Bastionul Theresia este cea mai mare parte a vechii cetăți a Timișoarei rămasă încă în picioare după dărâmarea zidurilor acesteia. Construcția sa a avut loc între anii 1730 și 1735.

Comentarii

comentarii