Acasă Actualitate Se caută „soluții inovative pentru orașe verzi”. Timișorenii sunt invitați să completeze...

Se caută „soluții inovative pentru orașe verzi”. Timișorenii sunt invitați să completeze un chestionar

DISTRIBUIȚI

Timișorenii sunt invitați să ofere soluții pentru un oraș inovator și verde, anunță joi, 9 februarie, reprezentanții Primăriei Timișoara. Acest lucru în contextul în care Timișoara este unul dintre cele patru orașe incluse în proiectul „Soluții Inovative pentru Orașe Verzi”, derulat de UrbanizeHub. Scopul final al acestuia ar fi găsirea unor acțiuni concrete care să fie implementate în Timișoara, Arad, Lugoj și Reșița pentru a crea „orașe verzi și comunități urbane sustenabile”.

„Astfel, au fost realizate chestionare și workshopuri cu reprezentanți ai administrațiilor locale și societății civile, cu scopul elaborării unei fișe a orașului, precum și a unui plan de acțiune pentru fiecare comunitate urbană dintre cele patru incluse în acest program. În urma discuțiilor, au fost generate patru planuri pentru fiecare comunitate urbană cu o serie de recomandări și proiecte de interes pentru dezvoltarea sustenabilă a orașelor”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Timișoara.

Timișorenii își pot expune opiniile cu privire la dezvoltarea orașului în care locuiesc, prin completarea chestionarului de pe https://r0qjbbkjjii.typeform.com/chestionarverde. Acesta include întrebări referitoare la eficiența energetică, iluminatul public, mobilitatea urbană, managementul deșeurilor, digitalizare, dezvoltare urbană verde, educație și implicare. Durata medie de completare a chestionarului ar fi de 7-10 minute.

„Campania de consultare publică urmărește să afle cum prioritizează cetățenii investițiile și nevoile propriului oraș. În următoarea etapă, se vor centraliza răspunsurile timișorenilor cu privire la nevoile și dorințele lor aferente tranziției verzi. După centralizarea rezultatelor și analizarea datelor colectate, va fi organizat un concurs de idei Urban Innovation Hackathon, unde concurenții vor putea propune soluții care să contribuie la dezvoltarea verde a orașelor. Concursul va avea loc în perioada 21-23 aprilie, la Timișoara și va fi urmat de conferința Urban Talks unde vor fi diseminate rezultatele hackathon-ului, în prezența unor experți în dezvoltare durabilă”, mai scrie în comunicatul respectiv.

Comentarii

comentarii