Acasă Administraţie Se caută soluții pentru preluarea administrării pistei de biciclete de pe malul...

Se caută soluții pentru preluarea administrării pistei de biciclete de pe malul Canalului Bega de către CJT

534
DISTRIBUIȚI

Vicepreședintele Consiliul Județean Timiș, Cristian Moș, anunță că din partea instituției pe care o reprezintă există un interes real pentru preluarea în administrare a pistei de biciclete construite de Apele Române pe malul canalului Bega. Patrimonial este dificilă preluarea, legislația nu prea lasă portițe, dar legat de posibilitatea de a face investiții și administrare se caută soluții.

”Pista a fost făcut și cu investiția CJT, nu este patrimoniul nostru, ci al Apelor. Ceea ce încercăm deja, și am început discuțiile cu cei de la Apele Române, e să preluăm acea pistă. Patrimonial este  mai dificil, dar noi încercăm să găsim o modalitate prin care consiliul județean să poată investi sau să poată întreține această pistă. Pentru că în acest moment nu este întreținută. Plus că autovehicule agricole trec și folosesc acea pistă, ceea ce nu este în regulă . Dar suntem în discuții avansate și durează un pic, pentru că legislativ trebuie să fim în regulă ca să putem investi acolo”, a declarat Cristian Moș.

El a mai menționat că, în urma discuțiilor purtate cu reprezentanta primăriei Sânmihaiu Român, aceasta a cerut chiar extinderea la patru benzi a pistei, aceasta pentru că traficul ciclist a crescut foarte mult. În plus, în zona pistei s-au dezvoltat adevărate afaceri.

Comentarii

comentarii