Acasă Administraţie Se constituie un fond de rezervă de un milion de lei, pentru...

Se constituie un fond de rezervă de un milion de lei, pentru ca CJT să fie pregătit pentru lupta cu coronavirusul

633
DISTRIBUIȚI

Consilierii judeţeni timişeni vor avea, marţi, de aprobat crearea unui fond de rezervă în valoare de un milion de lei, pentru ca administraţia judeţeană să fie pregătită din timp pentru o eventuală epidemie de coronavirus. Săptămâna viitoare vor veni şi containerele de locuit, necesare pentru găzduirea eventualelor persoane intrate în carantină, dar şi scannerele termice pentru Poliţia de Frontieră, a anunţat Călin Dobra, şeful CJ Timiş.

Aşadar, a fost nevoie de nu mai puţin de două săptămâni de discuţii administrative şi aprobări în CJT până când aceste măsuri vor putea deveni realitate.

Mai uşor ar putea fi satisfăcută cererea celor de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, de a se asigura unităţii medicale o serie de materiale consumabile. Chiar şi pentru aceasta se va vota în cadrul unei şedinţe extraordinare de consiliu judeţean, programată marţi.

„Sunt alocate 250.000 de lei, pentru cele zece containtere de locuit, adică cinci unităţi duble de locuit. Acestea sunt dotate cu chicinetă, baie, apă caldă, mobilier, aer condiţionat. Vin de săptămâna viitoare şi vor fi preluate de ISU, vor fi amplasate în zonele de graniţă şi unde DSP cere. De asemenea, vin primele şapte scannere termice, în urma cererilor Poliţiei de Frontieră. 4000 de lei costă fiecare asemenea scanner”, a declarat Călin Dobra.

De asemenea, CJT va aloca bani şi pentru a ajuta spitalul Victor Babeş.

„Pentru spitalul Babeş, am convocat mâine o şedinţă extraordinară de consiliu, pentru aprobarea unui proiect în acest sens. Sunt 150.000 de lei pentru achiziţionarea de consumabile, teste pentru suspecţii de corona şi echipamente speciale de protecţie. Se va aproba un nou fond de rezervă de un milion de lei, la dispoziţia CJT, să fim pregătiţi de a veni în sprijinul instituţiilor sau pentru a fi pregătiţi pentru situaţiile care pot apărea”, a mai declarat Dobra.

Comentarii

comentarii