Acasă Actualitate Se construieşte pavilionul pentru expoziţie permanentă de etnografie

Se construieşte pavilionul pentru expoziţie permanentă de etnografie

DISTRIBUIȚI

La Muzeul Satului
Cultura populară este la mare preţ în aceste zile, iar acestui capitol îi trebuie un spaţiu unde să se desfăşoare, un spaţiu permanent la dispoziţie, unde valorile ce ţin de etnografie să fie arătate doritorilor. La Muzeul Satului Bănăţean sunt în derulare lucrările la Pavilionul administrativ şi expoziţional pentru expoziţie permanentă de etnografie, investiţia  fiind în prezent în stadiul de turnare a fundaţiei.
Proiectul, care a început în luna februarie, va permite în viitor înfiinţarea Muzeului Etnografic al Banatului, instituţie ce poate deveni un centru de cercetare şi valorificare ştiinţifică, inclusiv expoziţională a culturii populare şi spirituale a locuitorilor acestui ţinut (români, germani, maghiari, sârbi, cehi, slovaci, bulgari etc.).
Totodată, realizarea acestui proiect va permite desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor specifice, implementarea unor programe şi proiecte culturale complexe, precum şi posibilitatea de a asigura programul anual de venituri proprii, prin colaborări cu diverse firme şi instituţii, în vederea creării la Muzeul Satului a principalului loc de agrement pentru localnici şi pentru turişti.
Investiţia are o valoare de circa 7,1 milioane lei noi, printre lucrările propuse înscriindu-se clădirea administrativă şi pavilionul expoziţional, branşament de apă rece la reţeaua magistrală de alimentare cu apă a municipiului Timişoara, instalaţii sanitare şi de incendiu, instalaţii interioare de încălzire, instalaţii de climatizare, instalaţii electrice şi un drum de acces în incintă.

Comentarii

comentarii