Acasă Actualitate Se dezbate regulamentul bugetului participativ. CJ Timiș dă de trei ori mai...

Se dezbate regulamentul bugetului participativ. CJ Timiș dă de trei ori mai mulți bani în 2022

DISTRIBUIȚI

Cetățenii pot citi și, dacă vor considera necesar, să trimită sugestii pentru îmbunătățirea regulamentului de acordare a banilor prin bugetul participativ derulat de Consiliul Județean Timiș. În 2022 suma alocată a ajuns la trei milioane de lei.

Bugetul participativ încurajează cetățenii să se implice în luarea deciziilor privind dezvoltarea comunității lor. Consiliul Județean Timiș alocă banii în cadrul bugetului anual, cetățenii vin cu propuneri de dezvoltare a județului, iar după validarea lor de către o comisie, tot cetățenii vor decide, prin vot public, proiectele cu impact pozitiv pentru comunitate ce vor fi implementate de către instituție.

Regulamentul poate fi consultat pe pagina de internet a Consiliului Județean Timiș la adresa https://www.cjtimis.ro/informatii-publice/transparenta-decizionala/. Toți cei interesați, persoane fizice sau juridice, pot depune în scris propuneri, sugestii sau opinii, cu valoare de recomandare, la Registratura generală a Consiliului Județean Timiș, sau prin email, la adresa cornelia.paraipan@cjtimis.ro, până la data de 07.03.2022, în atenția doamnei Coadă Cornelia-Mihaela – responsabil pentru relația cu societatea civilă în aplicarea prevederilor Legii nr. 52/2003.

Conform propunerii de regulament, anul acesta, proiectele depuse trebuie să se încadreze în domenii precum educație, sănătate, servicii sociale, mediu/protecția animalelor/ecologizare, urbanism și arhitectură, turism, infrastructură de stimulare a economiei și afacerilor, infrastructură IT și de telecomunicații. Fiecare persoană fizică sau juridică poate formula o singură propunere pentru fiecare dintre domeniile de mai sus. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la epuizarea sumei prevăzute.

Comentarii

comentarii