Acasă Actualitate Se face recensământul traficului auto

Se face recensământul traficului auto

535
DISTRIBUIȚI

A început şi se desfăşoară în continuare recensământul traficului auto. Se va urmări intensitatea traficului, pentru a şti cât de circulate sunt drumurile şi ce fel de trafic este pe aceste şosele. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara anunţă participanţii la trafic că în perioada aprilie–noiembrie 2010 are loc recensământul traficului auto, care se realizează periodic, o dată la 5 ani, după un calendar prestabilit, pe toate drumurile naţionale, din judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş şi, parţial, Mehedinţi. În luna august 2010, recensământul se va desfăşura în zilele de 8, 11 şi 14, în 115 posturi, dintre care 78 posturi simple (se înregistrează traficul de pe ambele sensuri de circulaţie pentru drumurile cu media zilnică anuală mai mică de 5.000 de vehicule/24 ore) şi 37 de posturi duble (se înregistrează traficul de pe câte un sens de circulaţie, pentru drumurile cu media zilnică anuală mai mare de 5.000 de vehicule/24 ore). Programul de înregistrare în zilele menţionate este de la orele 8.00–12.00 şi 14.00–18.00,  pe parcursul a 8 ore, cu participarea a 336 de recenzori.

11 categorii

Vehiculele vor fi înregistrate manual, indiferent de ţara în care sunt înmatriculate şi vor fi încadrate în 11 categorii: biciclete şi motociclete, autoturisme, microbuze cu maxim 9 locuri, autocamionete şi autospeciale cu masa maximă de 3,5 tone, autocamioane cu 2 axe, autocamioane cu 3 sau 4 axe, vehicule articulate (tip TIR) şi remorchere cu trailer cu peste 4 axe, autobuze şi autocare, tractoare cu/fără remorcă şi vehicule speciale, autocamioane cu remorcă (tren rutier), vehicule cu tracţiune animală.
Recensământul de circulaţie rutieră are ca scop determinarea intensităţii şi componenţei circulaţiei rutiere şi va sta la baza susţinerilor tehnice a lucrărilor majore promovate pe reţeaua de drumuri publice. 

Anchetă de circulaţie origine-destinaţie

În data de 18 august 2010 va avea loc o anchetă de circulaţie origine-destinaţie pe DN 6 km 476+800, pe raza judeţului Caraş-Severin.
Ancheta de circulaţie origine-destinaţie este o măsurătoare de trafic care se efectuează în anumite secţiuni caracteristice ale unei reţele de drumuri prin care se înregistrează, pe formulare special întocmite, pentru fiecare vehicul chestionat, originea, destinaţia, ruta, scopul călătoriei sau felul încărcăturii şi numărul de pasageri. Metoda de efectuare a anchetelor origine-destinaţie constă în oprirea tuturor autovehiculelor care trec prin postul de anchetă, în intervalul de timp 8,00–12,00 şi 14,00–18,00. Înregistrarea se face de către personalul Secţiei de Drumuri Naţionale Caransebeş, care efectuează ancheta pe formulare special întocmite, în scopul determinării curenţilor de circulaţie.
 

Comentarii

comentarii