Acasă Administraţie Se iau măsuri speciale pentru şcolile speciale aflate în administrarea Consiliului Judeţean...

Se iau măsuri speciale pentru şcolile speciale aflate în administrarea Consiliului Judeţean Timiş

685
DISTRIBUIȚI

Directorii școlilor speciale din Timiș, aflate în administrarea Cosiliului Judeţean Timiş, au fost convocaţi la sediul instituţiei pentru punerea la punct a demersurilor necesare închiderii acestora, decizie luată la nivel național. Întâlnirea a avut ca scop identificarea măsurilor potrivite în cazul celor mai vulnerabili dintre copii, în contextul în care mulți dintre ei au probleme de sănătate majore, iar familiile lor se află în dificultate din diverse motive.

„Ne dorim ca acești copii cu nevoie speciale să nu aibă de suferit, în condițiile în care mulți dintre ei sunt cazați în internate și se află în grija școlilor din mult mai multe puncte de vedere. Printre altele, am aprobat școlilor mutarea de fonduri de la unele capitole spre acțiunile de dezinfecție, urmând a le echilibra bugetele la rectificare. S-a asigurat transportul la domiciliu celor care nu aveau alte posibilități. De asemenea, am rugat directorii școlilor să facă verificări periodice acolo unde știu că familiile au o situație mai delicată, pentru a se asigură că elevii lor sunt bine îngrijiți”, a declarat la finalul întâlnirii președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Sub finanțarea Consiliului Județean Timiș se află Centrele Școlare pentru Educație Incluzivă Paul Popescu Neveanu, Constantin Pufan și Dumitru Ciumăgeanu – din Timișoara,  Constantin Păunescu din Recaș și Alexandru Roșca din Lugoj. De asemenea, CJ Timiș finanțează și liceele teoretice IRIS și Gheorghe Atanasiu, ambele din Timișoara.

Comentarii

comentarii