Acasă Actualitate Se lansează oficial investiția pentru noul stadion Lego, din Calea Buziașului

Se lansează oficial investiția pentru noul stadion Lego, din Calea Buziașului

DISTRIBUIȚI

Luni va avea loc nceperea lucrărilor la viitorul stadion ce va fi ridicat în Calea Buziașului, a anunțat viceprimarul Cosmin Tabără.

Viitorul stadion Lego este un proiect lansat pe vremea fostului primar, Nicolae Robu, ”adaptat” de noua administrație și, probabil finalizat, în noul mandat de primar, după alegerile locale din acest an, având o durată de execuție de doi ai și trei luni. Noul stadion va avea fundație din beton si structură metalică, urmând să poată găzdui aproximativ 10.000 de speciatori. Va fi o arenă de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA.

Costul stadionului este de 115 milioane de lei, iar lucrările ar trebui finalizate în doi ani și trei luni. În urma licitației, repetată de mai multe ori din lipsă de ofertanți, câștigătoare a fost declarată în primăvara anului precedent oferta companiei Tehnodomus.

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9000 de metri pătrați și va ocupa zona unde în acest moment se află bucla de întoarcere a tramvaiului 4, în Calea Buziașului. Un număr de 508 dsunt prevăzute la zona VIP, iar alte 102 locuri vor fi la loje. Lângă stadion se va amenaja și un parc. Bucla de întoarcere a tramvaiului va fi mutată cu aproximativ 200 de metri mai aproape de sensul giratoriu AEM.

Comentarii

comentarii