Acasă Administraţie Se pregătește închiderea inelului 4 de trafic din Timișoara

Se pregătește închiderea inelului 4 de trafic din Timișoara

990
DISTRIBUIȚI

În conferința din 18 februarie, primarul Nicolae Robu a anunțat că se pregătește închiderea inelul 4 de trafic din Timișoara. Edilul a venit cu o hartă, care arată planurile administrației locale. Pe aceasta sunt evidențiate atât tronsoanele deja existente, cele noi, cele unde sunt prevăzute lucrări și cele unde va fi nevoie de execuții capitale.

Pe harta expusă, cu verde sunt marcate tronsoanele noi, cu albastru tronsoanele existente, cu galben lucrările de execuție începute, cu bordeaux tronsoanele în proiectare, cu roșu cele prevăzute pentru modernizare, iar cu verde deschis cele care necesită reparații capitale.

Pentru bucățile unde vor fi necesare și alte lucrări, Robu a explicat: „Bulevardul Liviu Rebreanu joacă rol de centură. Nu spun că ține de greaua moștenire lăsată de vechea administrație, ci doar că acolo este un trafic infernal. A fost ținut șase ani în reparație, s-a lucrat fără cap, s-au făcut lucrări pentru racorduri la gaz, au existat intervenții ale Colterm și Aquatim”.

Primarul atenționează că sectoarele de drum vor reprezenta „un inel intraurban, nu o centură ocolitoare”. Pentru a putea da drumul la lucrări, primarul spune că va discuta cu ministrul Transporturilor. Totuși, până va putea fi completat inelul de aproximativ 25 de kilometri, va fi nevoie de cercetare geologică în puncte, toate cu front de lucru foarte mare.

Comentarii

comentarii