Acasă Actualitate Se prelungește carantina în Timișoara? Fritz: „Este prea devreme pentru a trage...

Se prelungește carantina în Timișoara? Fritz: „Este prea devreme pentru a trage concluzii”

DISTRIBUIȚI

Timișoara, împreună cu patru comune limitrofe, a intrat în carantină începând cu data 8 martie, pentru două săptămâni. Cum a trecut deja o săptămână, iar rata de infectare pe 14 zile rămâne destul de ridicată, peste 7 cazuri la mia de locuitori, o parte dintre timișoreni deja se întreabă dacă se va vota o prelungire a măsurii. Marți, 16 martie, și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a fost întrebat despre punctul său de vedere.

„Eu momentan nu am semnale în acest sens (de prelungire – n.r.), este o analiză care trebuie făcută la nivel de DSP și de INSP, care va trebui să fie discutată în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Momentan, nu mi s-au transmis informații de genul. Eu doar mă uit cu îngrijorare la situația în țară. Tot mai multe orașe se apropie de un prag la care carantinarea devine probabilă și, bineînțeles, sunt foarte interesat ca în jurul nostru cifrele să nu crească. Altfel, degeaba scad la noi, dacă cresc în jurul nostru” a declarat Fritz.

Acesta a amintit că trebuie avute în vedere cifrele, nu „instinctele”, atunci când se ia o decizie. „Este prea devreme pentru a trage concluzii. Suntem de abia în ziua a opta (a noua – n.r.) a acestei carantine care durează 14 zile. Această decizie nu trebuie luată pe baza unui instinct, ci pe baza unor cifre și proiecții. Vom vedea exact care este situația în spitale, care este rata de infectare, care este succesul măsurilor”, a mai spus Fritz.

În plus, primarul face apel la atât la timișoreni, cât și la factorii decizionali să continue să respecte măsurile de siguranță sanitară, respectiv să nu trimită mesaje contradictorii cu acestea. „Tot ce pot să spun că toți sunt responsabili pentru respectarea acestor măsuri și toți sunt responsabili pentru comunicarea acestor măsuri. Pot doar să repet apelul meu către toți factorii de decizie: să nu trimită semnale de nerespect pentru aceste măsuri pentru că, altfel, tot acest proces este degeaba. Eu încă cred că este posibil să avem un Paște în condiții mai normale decât anul trecut, asta, spun încă o dată, doar dacă fiecare dintre noi face un efort”, a încheiat primarul.

Comentarii

comentarii