Acasă Actualitate Se prelungește carantina în Timișoara, Moșnița Nouă, Dumbrăvița, Ghiroda și Giroc

Se prelungește carantina în Timișoara, Moșnița Nouă, Dumbrăvița, Ghiroda și Giroc

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 24 martie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș s-a întrunit încă o dată pentru a vota propunerea DSP Timiș de prelungire a carantinei la Timișoara și în cele patru comune limitrofe, măsură care expiră în noaptea de miercuri spre joi, ora 0.00. În analiza trimisă la București, DSP Timiș a propus încă șapte zile de carantină, dar INSP a recomandat prelungirea cu două săptămâni. Până la urmă, în urma votului, s-a decis: Timișoara, Giroc, Moșnița Nouă, Dumbrăvița și Ghiroda rămân șapte zile în carantină.

„S-a decis că se va solicita Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind prelungirea pentru o perioadă de 7 zile a măsurii de carantină zonală pentru municipiul Timișoara, comuna Dumbrăvița, comuna Giroc, comuna Ghiroda și comuna Moșnița Nouă, județul Timiș, începând cu data de 25 martie 2021 ora 00:00”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Județului Timiș.

Decizia de miercuri aduce și câteva modificări ale restricțiilor. Pe declarația pe proprie răspundere va exista un paragraf privind deplasarea în scopul vaccinării împotriva SARS-CoV-2, cu mențiunea că trebuie prezentată dovada privind programarea. O altă modificare se referă la prelungirea cu o oră a programului de lucru cu publicul al supermarketurilor, până la ora 21. De asemenea, se elimină restricțiile orare pentru persoanele peste 65 de ani, iar după ora 22, nu se va mai putea ieși din casă pentru activități fizice, ci doar pentru vaccinare, interes profesional, asistență medicală de urgență și nevoile animalelor de companie.

Reamintim, sâmbătă, deși 20 dintre cei 38 de membri CJSU au votat „pentru”, nouă s-au abținut, iar nouă au votat „împotrivă”, decizia finală a fost pentru a nu prelungi carantina, din moment ce nu au fost două treimi din voturi „pentru”. Duminică, însă, decizia a fost „întoarsă” la București, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, semnând ordinul de prelungire a carantinei.

HCJSU_37_-_24_martie_2021

declaratie_pe_propria_raspundere_2021_martie

 

Comentarii

comentarii