Acasă Actualitate Se redeschid muzeele din administrarea Consiliului Judeţean Timiş

Se redeschid muzeele din administrarea Consiliului Judeţean Timiş

981
DISTRIBUIȚI

În urma discuţiilor purtate între Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş, şi conducerile muzeelor aflate în administrarea instituţiei s-a decis reluarea activitatea acestora. Operaţiunea va presupune o serie de măsuri speciale, atât pentru vizitatori, dar şi pentru angajaţi.

„Redeschiderea instituțiilor de cultură ne obligă să luăm măsuri suplimentare de siguranță pentru angajați și pentru vizitatori. Sănătatea nu o negociem! După o întâlnire avută cu managerii muzeelor din subordinea Consiliului Județean Timiș am alocat bani pentru cumpărarea de dezinfectanți și termometre în fiecare instituție. Cu sprijinul ISU Timiș vom distribui echipamente de protecție la Muzeul de Artă din Timișoara, Muzeul Național al Banatului și la Muzeul Satului”, a anunţat Călin Dobra.

În cadrul muzeelor, masca rămâne obligatorie pentru toată lumea, la fel și distanța între vizitatori, de minimum 2 metri, sau numărul maxim de persoane acceptat în sălile expoziționale, de 2 – 3 oameni, iar grupurile trebuie atent gestionate, spun cei de la CJT.

„Sunt convins că o vizită la muzee va rămâne, chiar și în starea de alertă, o plăcere, iar lumea va da, în continuare, dovadă de responsabilitate”, a mai spus Dobra.

Comentarii

comentarii