Acasă Actualitate Se reia transportul cu vaporettele, pe Canalul Bega

Se reia transportul cu vaporettele, pe Canalul Bega

679
DISTRIBUIȚI

Vaporettele Serviciului de Transport Public Timişoara (STPT) îşi vor relua activitatea de transport public în comun şi de agrement, pe Canalul Bega, din 8 martie, după ce au fost retrase în dane pe 8 decembrie 2018.

“Odată cu venirea primăverii, vor ieşi pe Canalul Bega vaporaşele STPT. Din 8 martie, sărbătorim sosirea anotimpului călduros prin reluarea curselor regulate cu vaporettele. Acestea vor circula atât în regim de transport public, cât şi în regim de agrement, graficele urmând a fi afişate pe site-ul STPT. Le dorim tuturor călătorii plăcute şi o primăvară frumoasă”, anunţă STPT.

GATA! IARNA A TRECUT, VAPORAȘELE AU FOST RELANSATE LA APĂ! DUPĂ CÂTEVA ZILE DE TESTARE, ELE VOR FI REPUSE ÎN FUNCȚIUNE ÎN CURÂND!

Publicată de Nicolae Robu pe Duminică, 3 martie 2019

Doar în perioada octombrie – decembrie 2018, vaporettele au fost folosite de peste 100.000 de pasageri, potrivit autorităţilor locale, jumătate dintre aceştia în scop de agrement, iar jumătate folosindu-le ca mijloc de transport în comun.

Timişoara a devenit oficial, în octombrie 2018, primul oraş din România cu transport public în comun naval, pe Canalul Bega, după peste şapte decenii de la sistarea transportului de mărfuri şi peste cinci decenii de la sistarea celui de persoane.

Comentarii

comentarii