Acasă Actualitate Se respectă legea pe șantierele din Timișoara? Polițiștii locali au constatat că...

Se respectă legea pe șantierele din Timișoara? Polițiștii locali au constatat că nu întotdeauna, nici în acest an

DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Timișoara au dat, în acest an, 11 amenzi, de până la 2.500 de lei, persoanelor fizice și juridice care nu respectat prevederile legale referitoare la modul de lucru sau care nu aveau avize pentru șantiere.

Una dintre aceste sancțiuni a fost aplicată RDS&RCS pentru lucrările de intervenție de pe strada Piatra Craiului. „Deși existau avize, nu au fost respectate toate prevederile referitoare la modul de lucru, prevăzute în HCL 159/2016, fiind sancționată cu 2.500 lei. De altfel cetățenii din zonă au și reclamat unele nereguli privind lucrările respective”, spun polițiștii locali.

Anul trecut au fost aplicate 142 de sancțiuni celor care executau lucrări de construcţii, reparaţii şi demolări la clădiri, lucrări edilitar-gospodăreşti, fără a-și respecta obligațiile. Polițiștii atenționează că vor verifica, și în acest an, astfel de situații, luând măsurile legale care se impun în funcție de situația constatată la fața locului.

 Dintre obligațiile constructorilor, Poliția Locală Timișoara amintește: „să nu depoziteze pământul rezultat din lucrările de construcții pe un amplasament fără aprobarea emisă de serviciile de specialitate, să nu murdărească căile publice ca urmare a activităţilor de încărcare –descărcare a mijloacelor de transport, să nu preparare mortarele sau betoanele direct pe sol, să efectueze lucrări de salubrizare a domeniului public şi a amplasamentelor organizărilor de şantier aprobate, atât pe parcursul derulării lucrărilor edilitar –gospodăreşti cât şi la finalizarea lor, să ia măsuri de împiedicare a producerii şi răspândirii prafului în şi din incinta organizărilor de şantier, pe traseul lucrărilor edilitar –gospodăreşti şi pe amplasamentele de lucrări de demolare construcţii, să amenajeze căi de acces din organizările de şantier până la căile şi drumurile publice, să ia măsuri de asigurare a unei rampe de spălare sau de curăţare a roţilor autovehiculelor și utilajelor de orice fel care părăsesc organizările de şantier şi neluarea măsurilor necesare pentru a preveni murdărirea căilor publice, să ia măsuri de asigurare a recipientelor de precolectare a deşeurilor menajere la punctele de lucru, să nu depoziteze direct pe trotuar, sol, sau pe carosabilul străzilor materialele de construcţie: mortar, beton, nisip, balast, pământ rezultat din săpături, alte deşeuri, să nu ocupe domeniul public cu materiale de construcţie”.

Comentarii

comentarii