Acasă Actualitate Se ridică restricțiile impuse de pesta porcină africană la Tormac și Mănăstirea...

Se ridică restricțiile impuse de pesta porcină africană la Tormac și Mănăstirea Șag

542
DISTRIBUIȚI

La o lună și jumătate de la impunerea restricțiilor privind mișcarea suinelor în localitatea Cadar, comuna Tormac, și la Mănăstirea Șag –Timișeni, s-a decis ridicarea acestora.La solicitarea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, prefectul de Timiș, Liliana Oneț, a convocat o ședință a Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor Timiș, în cadrul căreia s-a decis stingerea focarelor de pestă porcină din cele două locații, impuse în data de 4 martie.

„Se ridică restricțiile sanitare veterinare privind mișcarea suinelor pentru exploatațiile non-profesionale din zona de protecție și supraveghere cu respectarea următoarelor condiții:

–        Suinele să fie identificate;

–        Mișcarea să se facă după solicitarea avizului sanitar-veterinar la DSVSA Timiș;

–        Întocmirea documentelor sanitare veterinare de către medicul veterinar de liberă practicăîmputernicit de la Circumscripția Sanitară Veterinară de Asistență”, transmite Prefectura Timiș.

În 4 martie, în cele două focare, au fost găsiți 14 porci infectați cu pestă porcină africană. Atunci, au fost sacrificate toate suinele din cele două exploatații, într-un incinerator mobil, trimis din județul Dolj.

Comentarii

comentarii