Acasă Administraţie Se schimbă taxarea din transportul în comun timişorean. Vom avea bilete valabile...

Se schimbă taxarea din transportul în comun timişorean. Vom avea bilete valabile o oră

765
DISTRIBUIȚI

Adio bilete clasice pentru transportul în comun din Timişoara. Consiliul Local Timişoara a decis schimbarea sistemului de taxare, aceasta în sensul că biletul clasic, valabil pentru o călătorie, se înlocuieşte cu unul nou, cu valabilitte de o oră, pe toate mijloacele de transport, în perioada amintită.

Sistemul este unul european, folosit cu succes în vest, spune primarul Nicolae Robu. „De mult timp am discutat să introducem și noi ceea ce se practică în Occident. Și anume, să poți circula o oră cu acel bilet pe câte mijloace de transport public este cazul. Colegii s-au gândit că dacă facem asta, vor scădea mult veniturile și de aceea s-a propus ca deodată cu această schimbare de abordare a lucrurilor, adică trecerea la taxarea pe timp, să se și majoreze prețurile. Eu zic să lăsăm cum au fost, 2,5 lei, și vom vedea că nu vor fi asemenea consecințe cum este o teamă că se întâmplă. Nu cred că este cazul ca acum să introducem și o majorare de tarif. Propun să faceți un amendament astfel încăt să rămână tariful de 2,5 lei”, a spus Nicolae Robu, în plen.

Prezent la discuţii, şeful STPT, Nicolae Bitea, a propus majorarea preţului la trei lei pe bilet, pentru a acoperi eventualele pagube apărute prin folosirea unui număr mai mic de bilete.

Comentarii

comentarii