Acasă Eveniment Se stabilesc tarifele judeţene pe 2011

Se stabilesc tarifele judeţene pe 2011

645
DISTRIBUIȚI

Consilierii judeţeni vor vota taxele pe anul viitor, la următorul plen
Proiectul de hotărâre propune şi tarife de închiriere pentru locaţiile din Bastion

Consiliul Judeţean Timiş stabileşte, în această perioadă, tarifele judeţene pentru diferite servicii şi locaţii pe care CJ Timiş le are sub umbrela sa. Acum, cu proaspăta renovare a Bastionului, şi această locaţie a intrat pe lista de locaţii ce pot fi închiriate de către doritori. Ce se schimbă şi ce rămâne la fel? Tarifele minime de bază lunare pentru închirierea sau concesionarea  spaţiilor din imobilele proprietate  publică sau privată a judeţului Timiş rămân neschimbate. Dar, după cum scrie în raportul proiectului de hotărâre, în anexa nr.1 s-au inclus tarifele de închiriere pentru Bastion, pe destinaţiile respective. Tarifele minime de concesionare a terenurilor din proprietatea publică sau privată a judeţului Timiş pentru realizarea lucrărilor de construcţii rămân şi ele neschimbate. S-au inclus tarife de închiriere pentru sala polivalentă anexă Palatul Administrativ, mansardă Bastion, s-au diminuat tarifele pentru eliberare licenţe de traseu cu 20%, s-au diminuat tarifele de închiriere  cu 20% din cadrul PITT, s-au majorat tarifele prestate de SC” Aviaţia Utilitară”SA cu 20%, s-au redus sau s-au majorat unele tarife prestate de Direcţia de Prestări Servicii Timiş. Aceste tarife se practică numai de Consiliul Judeţean Timiş şi de instituţiile şi serviciile publice de interes judeţean. Pentru consiliile locale din judeţ tarifele prevăzute în anexele  proiectului aceste tarife  au caracter orientativ, acestea vor putea stabili tarife pentru serviciile proprii conform condiţiilor concrete din fiecare localitate. Aceste tarife  vor fi supuse votului consilierilor judeţeni în următorul plen.

40 de lei pe metru pătrat în Bastion
Prima anexă a proiectului stabileşte tarife de închiriere sau concesionare a unor spaţii, mai precis unele tarife minime de bază. În această anexă este vorba şi de spaţiile din Bastion deoarece se numeşte „Anexa 1 cu Bastion”. Sunt cinci zone tarifare (A,B,C,D,E) şi tarifele sunt împărţite în funcţie de aceste zone şi de activitatea societăţii care doreşte să închirieze un anumit spaţiu. Spre exemplu unităţile en-gros plătesc în zona A tariful minim de 83 de lei pe metru pătrat iar în zona E acesta scade până la 27 de lei pe metru pătrat. Terase, declarate locuri publice de desfacere plătesc 11 lei în zona A pe metru pătrat şi 4 lei în zona E. trebuie precizat că tarifele sunt lunare. Pentru galerie artizanat, galerie de artă contemporană, expoziţii temporare, muzeu de instrumente muzicale, ziare şi reviste vechi, centru de arhitectură, centru de pregătire pentru tineret, sală lectură, sală seminar, sală video internet, sală audio, sală proiecţie vizionare, bibliotecă spaţiu primire, birou bibliotecă Bastion se plăteşte 40 de lei pe metru pătrat pe lună numai în zona A

Propuneri, sugestii şi opinii legate de tarife
Consiliul Judeţean Timiş anunţă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003, elaborarea proiectului de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru unele servicii de interes judeţean în anul fiscal 2011. Conform Legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, proiectul de hotărâre a fost publicat pe site-ul Consiliului Judeţean, pentru sugestii. Propunerile, sugestiile şi opiniile se vor depune la registratura generală a Consiliului Judeţean sau se vor transmite la site-ul www.cjtimis.ro, până la data de 14 noiembrie 2010, în atenţia lui  Doina Adriana Tărîlă, responsabil pentru relaţia cu societatea civilă. Urmează ca, la sfârşitul perioadei destinate primirii acestor sugestii şi propuneri, proiectul de hotărâre să fie analizat în cadrul comisiilor de specialitate ale CJT (Comisia pentru administraţie publică locală, Comisia de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrări publice şi protecţia mediului şi Comisia economică) pentru ca, ulterior, să fie supus dezbaterii şi aprobării plenului.

Comentarii

comentarii