Acasă Actualitate Se supărară pe Popa’s. Declarațiile maestrului au aprins Oltenia

Se supărară pe Popa’s. Declarațiile maestrului au aprins Oltenia

2013
DISTRIBUIȚI

Declarațiile curajoase ale maestrului Ștefan Popa Popa’s la adresa oltenilor care au ”invadat” Timișoara făcură vâlvă în Oltenia.

Invitat la postul de televiziune Europa Nova, în emisiunea „Convergențe”, moderată de Tiberiu Ciobanu, Popa’s a făcut următoarele afirmații dure la adresa unor olteni: ”Publicul din Timișoara s-a schimbat, avem peste 60 la sută olteni, în loc de timișoreni. Și atunci pun și eu întrebarea: unde sunt valorile Timișoarei? (…) Trebuie să atacăm! Au venit numai ciurucurile din Oltenia! La ora actuală Timișoara este invadata de olteni!”.

Afirmațiile vin după ce maestrul a participat în ultima perioadă la mai multe evenimente publice, organizate de Primăria Timișoara, în piețele din centru orașului. Ștefan Popa Popa’s a fost deranjat de faptul că cei care au primit gratuit caricaturile pentru care înalți oficiali și oameni politici europeni stau ore întregi la coadă nu au știut să spună nici măcar ”Mulțumesc”.

Apreciat mai ales în afara României, în marile capitale europene, maestru s-a simțit jignit în propriul oraș, al cărui ambasador cultural a fost numit de curând. Sincer și tranșant, Popa’s a spus ceea ce crede și simte. Și a declanșant potopul.

El a atras revolta administrației din Craiova, după ce i-a catalogat pe olteni ciurucuri. Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, spune că va propune retragerea titlului de cetățean de onoare acordat caricaturistului, apreciind că „astfel de declarații denigratoare, susținute cu atâta vehemență în spațiul public, nu pot fi demne de o persoană cu înalte pretenții culturale”.

Primăria Craiova a anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, că în ședința de joi a Consiliului Local se va propune retragerea titlului de cetățean de onoare al municipiului caricaturistului Ștefan Popa Popa’s, un proiect în acest sens fiind depus de grupul de consilieri ai PSD.

Primarul Mihail Genoiu spune că Craiova este, cu siguranță, unul dintre cele mai importante orașe ale României, iar faptul că locuitorii acestuia aleg să lucreze în alte regiuni demonstrează o bună pregătire în domeniile în care aceștia profesează.

„Astfel de declarații denigratoare, susținute cu atâta vehemență în spațiul public de domnul Ștefan Popa Popa’s, nu pot fi demne de o persoană cu înalte pretenții culturale și care este reprezentantul unui oraș cosmopolit cum este Timișoara, gestul dânsului fiind cu atât mai regretabil din postura sa de Cetățean de Onoare al Municipiului Craiova”, spune primarul Craiovei.

Și primarul Slatinei, Emil Moț, a anunțat luni că a cerut Consiliului Local retragerea calității de cetățean de onoare: „Domnule Popa’s, nu meritați niciun fel de recunoștință din partea orașului nostru și în numele slătinenilor vă recomand să vă cereți scuze public!”. Primarul Emil Moţ vrea să ceară Consiliului Local Slatina retragerea titlului de cetățean de onoare al orașului Slatina acordat artistului Ștefan Popa Popa’S pe motiv că a spus lucruri grave la adresa oltenilor. „Constat cu foarte mare regret că anumite personalități ajung să derapeze mult în discursul public, gândesc în clișee și preferă să gafeze decât să își recunoască o greșeală. De aceea, am ales să le solicit colegilor din Consiliul Local să-i retragă calitatea și demnitatea de cetățean de onoare al orașului Slatina domnului Ștefan Popa Popa’S pentru lucrurile grave pe care le-a spuns la adresa oltenilor. Domnule Popas, nu meritați niciun fel de recunoștință din partea orașului nostru și în numele slătinenilor vă recomand să vă cereți scuze public! Mândru că sunt slătinean, mândru că sunt oltean!”, a scris, pe rețeaua de socializare, Emil Moţ, primarul oraşului Slatina.

Şi în presa din Drobeta Turnu Severin a apărut un demers asemănător, “NU, pentru Ștefan Popa Popa’S in Dr.Tr. Severin !!! Oficialităţile municipiului Drobeta Turnu Severin au obligaţia morală să-i retragă numitului Popa Ştefan, ce-şi mai zice, ca nume de primadonă, şi Popa’s, titlul de Cetăţean de Onoare. De asemenea, să renunţe la a-i mai da numele odios şi sălii de spectacole de la Teatru. Sunt personalităţi uriaşe născute aici care să merite această cinstire” .a scris jurnalistul Eugen Măicăneanu 

Comentarii

comentarii