Acasă Actualitate Se taie 20 de posturi din organigrama Primăriei Timișoara

Se taie 20 de posturi din organigrama Primăriei Timișoara

DISTRIBUIȚI

Municipalitatea timișoreană taie din posturile de șefi și din structurile lor. Această operațiune duce la dispariția a 20 de locuri. Măsura este impusă de Legea nr. 296 din 26 octombrie 2023, privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung. Aceasta impune autorităților locale adoptarea unor măsuri de reorganizare.

Ca urmare, și Primăria Timișoara a fost obligată să elaboreze o nouă organigramă, în conformitate cu prevederile legislative din actul normativ menționat. Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea organigramei intră în procedură de transparență și este publicat pe site-ul instituției, la următorul link:

https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/?uid=E0FFE07613AB0E89C2258A68003FC336

Începând de miercuri, timp de 10 zile, cetățenii pot face propuneri și observații pe marginea documentației.

În urma modificărilor impuse de lege, numărul total de posturi se reduce cu 10%, respectiv se reduc 51 de posturi din totalul celor existente. Sunt desființate posturile de șef birou și structurile lor. Numărul de posturi de conducere se reduce la maxim 8% din posturi. Astfel, se desființează 20 de posturi de conducere, la nivelul instituției. Măsurile trebuie implementate până la 31 decembrie 2023.

Comentarii

comentarii