Acasă Cultura Seară de film, cu prilejul Zilei Unirii 2022, în capitala Caraș Severinului

Seară de film, cu prilejul Zilei Unirii 2022, în capitala Caraș Severinului

DISTRIBUIȚI

În ajunul zilei Unirii Principatelor Române, duminică seara, la ora Vecerniei, a avut loc în biserica Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Reșița, prezentarea filmului documentar despre vrednicul de pomenire Emilian Birdaș – fost episcop al Caransebeșului de la a cărui naștere s-au împlinit o sută de ani în anul 2021, precum și 25 de ani de la trecerea sa la cele veșnice.

La această prezentare au fost prezenți pr. paroh Gheorghe Șuveți – protopopul Reșiței, pr. slujitori Cristian Manole și Florin Cosmin Cosma precum și credincioșii care vin în mod regulat la slujba Vecerniei.

Pentru început pr. paroh Gheorghe Șuveți a adresat celor de față câteva cuvinte în care a amintit rolul important pe care vlădica Emilian l-a avut în eparhia noastră odată cu reînființarea acesteia în anul 1994.

În continuare s-a vizionat filmul documentar Episcopul Emilian Birdaș – ctitor de eparhii. Un secol de la naștere (1921-2021)” realizat de Trinitas TV, și în care s-au concentrat în 50 de minute cele mai importante realizări din viața acestui vrednic ierarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Credincioșii prezenți au rămas plăcut impresionați de activitatea episcopului Emilian Birdaș, bucurându-se că au avut ocazia și pe această cale să cunoască viața și activitatea primului episcop al Episcopiei Caransebeșului, după reînființarea acesteia în anul 1994 – a subliniat preotul Cristian Manole.

 

Comentarii

comentarii