Acasă Economic SEAT a fost partener la lansarea primului magazin-service Premio din Timişoara

SEAT a fost partener la lansarea primului magazin-service Premio din Timişoara

479
DISTRIBUIȚI

Săptămâna aceasta, Goodyear Dunlop Tires România împreună cu partenerul său Dumivest a lansat la Timişoara primul magazin-service Premio greenfield din România. O construcţie de la zero, rod al unei investiţii într-un concept de tradiţie în Europa, îi aşteaptă de acum pe timişoreni cu servicii de calitate, la cele mai înalte standarde. În sprijinul ideilor PREMIO de calitate, confort, siguranţă şi performanţă a maşinii prin aportul unui service de roţi la standarde deosebite, SEAT a fost partener la evenimentul de lansare, punând la dispoziţie maşini pentru teste privind importanţa presiunii în anvelope atât pentru siguranţa în trafic cât şi pentru consumul de combustibil.
Goodyear, unul dintre cei mai mari producători de anvelope din lume, şi-a extins activitatea din România cu un nou magazin-service Premio. Dumivest, partener al Goodyear Dunlop Tires România încă din 2005, a devenit partener francizat Premio şi este prima firmă din România care a îmbrăţişat recentul concept de service şi retail introdus anul acesta pe piaţa locală la un nivel extrem de amplu, realizând investiţii de aproape o jumătate de milion de euro.
În cadrul evenimentului de lansare oficială a Premio Dumivest din Timişoara, SEAT, prin dealerul său local autorizat, Todoruţ Internaţional, a îmbrăţişat ideea unui parteneriat într-o sesiune de teste realizate împreună cu unele din cele mai importante publicaţii auto din România, pentru a vedea în ce măsură nivelul presiunii în anvelope influenţează performanţa maşinii în raport cu specificaţiile indicate de producător.
Pentru testele de accelerare şi frânare, un SEAT Leon Cupra de 240 CP, încălţat cu anvelope Dunlop SP 9000, a rulat mai întâi cu o presiune în pneuri la standardul recomandat de producător de 2.4 bar pe faţă şi 2.2 bar pe spate, apoi cu o presiune cu 0.8 bar mai mică faţă de specificaţiile standard. Testele au relevat că, pentru o frânare de la 100 km/h la 0 km/h, o presiune mai mică cu 0,8 bar decât cea recomandată de producător măreşte spaţiul de frânare cu 3,5 metri, în timp ce pentru o frânare de la 60 km/h la 0 km/h aceeaşi presiune necesită un spaţiu de frânare cu aproximativ 1,5 m mai mare. Tendinţa conducătorilor auto este, în genere, de a amâna verificarea nivelului presiunii în anvelopă, ajugând să ruleze cu maşina pe care o conduc sub nivelul specificaţiilor date de producător. Testele de accelerare şi frânare efectuale în cadrul evenimentului de lansare Premio Dumivest au pus în evidenţă faptul că neglijarea controlului presiunii în anvelope duce la un risc sporit de accidente cu impact considerabil.
Pentru testele de consum, un SEAT Ibiza de 1.4 pe benzină a pus în evidenţă faptul că rularea cu o presiune mai mică cu 0.8 bar în anvelope faţă de specificaţiile producătorului dă un consum cu o valoare între 1,5 litri şi 2 litri mai mare la 100 de kilometri parcurşi. Ibiza 1.4/85 CP a rulat echipată cu anvelope Dunlop SP Sport 01 cu dimensiuni de 185/60-15. În cazul unor autoturisme cu motor cu cilindree mai mare, care rulează pe anvelope mai late, surplusul rulării cu o presiune neadecvată în pneuri va creşte şi mai mult consumul de combustibil la aceiaşi 100 de kilometri parcurşi.
Situat pe Calea Buziaşului nr.130 din Timişoara, Premio Dumivest oferă conducătorilor auto o gamă variată de anvelope şi accesorii, serviciile auto acoperind atât serviciile de montare şi demontare anvelope cât şi servicii de geometrie şi direcţie. Magazinul-service Premio Timişoara are o suprafaţă de 380 m2 , cu un showroom supraetajat şi 4 rampe de lucru, în care sunt asigurate servicii de vânzare şi service roţi la standarde de înaltă calitate şi cu maxim de eficienţă.
„Suntem încântaţi de parteneriatul pe care l-am realizat cu Goodyear Dunlop Tires România pentru lansarea PREMIO Dumivest. Am venit în sprijinul ideii de 101% satisfacţie pentru clientul final cerută de standardele de calitate PREMIO cu convingerea că astfel de standarde sunt mai mult decât necesare pentru performanţa maşinilor noastre. Testele realizate au fost cât se poate de relevante în acest sens, subliniind încă o dată importanţa unui service de roţi adecvat pentru o rulare la parametri optimi în condiţii de siguranţă şi consum scăzut în trafic”, a subliniat Cosmin Corla, director de vânzări al Todoruţ Internaţional.
Premio Dumivest este al cincelea magazin-service Premio inaugurat anul acesta în România şi al optulea din cele două ţări gestionate prin Goodyear Dunlop Tires România. Alte trei magazine-service cu conceptul european Premio vor urma să fie deschise până la sfârşitul acestui an în România şi alte două în Bulgaria.

Comentarii

comentarii