Acasă Actualitate Seceta a afectat major 85% dintre culturile de porumb verificate în Timiș....

Seceta a afectat major 85% dintre culturile de porumb verificate în Timiș. Nu au dus-o prea bine nici culturile de floare soarelui și plante furajere

DISTRIBUIȚI

Prefectul județului Timiș, social-democratul Mihai Ritivoiu, anunță primele concluzii ale verificărilor privind pagubele produse de secetă în această vară. Au fost afectate major 85% dintre suprafețele cultivate cu porumb, 70% dintre cele de floarea-soarelui și 60% dintre cele de plante furajere. Prefectura va continua și în perioada următoare verificările.

„Concluziile intermediare la evaluările din teren arată adevărata dimensiune a pagubelor produse de secetă. 85% din suprafețele porumb verificate, 70% din floarea soarelui şi 60% din plantele furajere sunt afectate major în Timiş. Zilnic ne parvin noi solicitări de evaluare de la cei calamitați. Vom ajunge la toți, doar că personalul disponibil la Direcția Agricolă, la APIA şi la primării nu este suficient, la cât de mult e de constatat”, anunță pe pagina sa de Facebook prefectul Mihai Ritivoiu.

Comentarii

comentarii