Acasă Actualitate Secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului va vizita Timișoara – Capitala...

Secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului va vizita Timișoara – Capitala Europeană a Culturii

DISTRIBUIȚI

În cadrul unei vizite de curtoazie organizate în data de 16 februarie, la sediul Organizației Mondiale a Turismului din Madrid, ambasadorul George Bologan care deține și funcția de Reprezentant Permanent al României pe lângă OMT, l-a invitat pe secretarul general Zurab Pololikashvili să viziteze orașul Timișoara, desemnat în acest an Capitală Europeană a Culturii și să descopere astfel o parte din bogățiile pe care țara noastră le oferă turiștilor care îi trec pragul.

Totodată, prezența Rășinari din județul Sibiu în rândul celor 32 de sate care au primit titlul Best Tourism Villages în cadrul competiției organizate de OMT în anul 2022, subliniază încă o dată atuurile pe care România le oferă în materie de turism într-o lume în plină schimbare, în care inovarea și durabilitatea sunt elemente cheie pentru o dezvoltare economică, socială și de mediu armonioasă.

Turismul deține un rol deosebit de important în promovarea unei societăți multiculturale, tolerante, fără prejudecăți prin interacțiunea care înseamnă cultură și cunoaștere. De asemenea, turismul contribuie la creșterea economiei și întărirea legăturilor umane, a declarat ambasadorul român.

Cei doi oficiali au discutat despre stabilirea de noi modalități de colaborare pentru consolidarea profilului turistic al României în cadrul Organizației Mondiale a Turismului și implicit la nivel internațional, precum și despre evenimentele aflate pe agenda OMT în perioada următoare.

 

Comentarii

comentarii