Acasă Eveniment Secretarul general al SS pentru Problemele Revoluţionarilor, atacat cu bestialitate în drum...

Secretarul general al SS pentru Problemele Revoluţionarilor, atacat cu bestialitate în drum spre Guvern

491
DISTRIBUIȚI

Cluburile Rotary din Timişoara sunt alături de fostul guvernator Rotary Adrian Nicolaescu

Cu doar câteva zile înainte ca Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 să anunţe anularea primelor certificate de revoluţionar pe motive de acţiuni împotriva revoluţiei şi obţinerea de foloase necuvenite prin mijloace frauduloase, secretarul general al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR), Adrian Nicolaescu, a fost atacat cu bestialitate în drum spre serviciu. Atacul a avut loc pe 20 ianuarie. „De dimineaţă, când mergeam spre serviciu, pentru că de regulă merg pe jos de la locuinţă până la birou, am fost atacat de un cetăţean din spate, lovit puternic cu o bară metalică în piciorul stâng”, a declarat Adrian Nicolaescu. El a spus că i s-a pus piciorul în ghips la Spitalul Floreasca şi că va sta în concediu medical 14 zile, la recomandarea medicului. Secretarul general al SSPR a menţionat că l-a informat pe premierul Emil Boc despre cele întâmplate şi că a depus o plângere la poliţie. Totodată, el a afirmat că are un martor la incident.
Doctorul Bogdan Velciu de la Spitalul de Urgenţă Floreasca a precizat că în cazul lui Adrian Nicolaescu este vorba despre „un traumatism forte de genunchi stâng şi treimea medie superioară de gambă stângă cu hematom mediu secundar, plagă contuză şi excoriată pararotuliană externă stângă”. „Noi i-am pus imobilizare în ghips pentru două săptămâni o atelă gipsată. Este de urmărit hematomul respectiv, că s-ar putea dezvolta şi atunci s-ar putea să fie nevoie de intervenţie chirurgicală, dânsul este de urmărit aproximativ două săptămâni zilnic’, a declarat Bogdan Velciu.
Secretarul de stat al SSPR, George Costin, a declarat că Nicolaescu a fost atacat într-o perioadă în care se află pe rol soluţionarea unor contestaţii „legate de fărădelegi derulate în ultimii 20 de ani”. „La Secretariat este acum o perioadă când trebuie să soluţionăm nişte contestaţii vizavi de nişte fărădelegi derulate de-a lungul timpului de către fostul secretar de stat. Prima mea impresie este că acesta este motivul pentru care dumnealui acum este în spital”, a spus George Costin.
Cluburile Rorary din Timişoara au anunţat oficial că sunt alături de Adrian Nicolaescu, cel care a fost, în perioada 2006 – 2007, Guvernator al Rotary al Districtului 2241 România şi Republica Moldova.

Asociaţiile de revoluţionari condamnă atacul

Într-o Scrisoare dechisă trimisă Preşedintelui României, Traian Băsescu Primului ministru, Emil Boc, şi Procurorului General al României, Laura Codruţa Kovesi, Baricada Inter 1989, Acţiunea Civică Internaţională a Veteranilor Revoluţiei Române, Asociaţia Victimelor Mineriadelor din România, APADAR, Adevăr şi Dreptate şi Mişcarea Conservatoare, condamnă atacul împotriva Secretarului general al SSPR. „Dacă un înalt funcţionar public (care timp de un an a fost demnitar) ajunge să fie lovit cu sălbăticie cu o bară metalică, pe drumul spre Guvern în plina zi, numai pentru faptul că a dispus o anchetă internă la S.S.P.R, şi a cerut un audit al Curţii de conturi privitor la o deturnare de fonduri de circa 400.000 lei, considerăm ca este o situaţie de o gravitate excepţională! De multă vreme observăm cu consternare şi dezamăgire că acest S.S.P.R. a devenit un obiect de troc politic, un paradis pentru impostorii revoluţiei şi falsificatorii de dosare, condus de-a lungul anilor de indivizi veroşi puşi pe căpătuială sau condamnaţi de drept comun. Se vorbeşte că pentru un dosar “aranjat” s-au plătit şi 10 mii de euro, însă aici este vorba de câteva mii de dosare! La o săptămână după rănirea gravă a dlui Nicolaescu, constatăm că instituţiile abilitate (Guvernul României şi Parchetul General) nu au dat nici un comunicat şi nu au luat o poziţie clară faţă de gravitatea evenimentelor. Domnule Preşedinte, daţi dovadă de bărbăţie şi dispuneţi ca instituţiile abilitate să acţioneze cu fermitate şi profesionalism (dacă mai pot) iar cei care au comandat atacul şi se fac vinovaţi, să fie prinşi şi judecati! Domnule Prim-ministru vă amintim că S.S.P.R. se află sub conducerea Guvernului (oare îl mai conduceţi!) şi sunteţi OBLIGAT să dispuneţi măsuri ferme, cu privire la rănirea gravă a unui înalt funcţionar public! Doamnă Procuror General, ştim că doriţi ca LEGEA să guverneze în România, si de aceea vă cerem în mod imperios ca Parchetul general să rezolve cu celeritate (nu cu încetineală) acest caz deosebit!”, se spune în scrisoarea deschisă.

 

 

Comentarii

comentarii