Acasă Administraţie Securitatea de pe drumurile județene din Timiș va primi cea mai mare...

Securitatea de pe drumurile județene din Timiș va primi cea mai mare alocare financiară din buget, de până acum

DISTRIBUIȚI

Cristian Moș, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat că până la finalul acestui an își propune verificarea fiecărui kilometru de drum județean. Acțiunea are ca scop verificarea securității acestor drumuri. Pentru rezolvarea eventualelor probleme descoperite, drumurile județene din Timiș vor beneficia de cea mai mare alocare de până acum pentru siguranța rutieră.

În vederea sporirii siguranței sunt propuse și o serie de măsuri clare. Acestea se referă la refacerea marcajelor rutiere, eliminarea calmatoarelor care încurcă circulația, iluminarea trecerilor de pietoni, folosirea unui nou tip de vopsea fosforescentă la marcajele din drumurile periculoase.

”Având imaginea completă și în detaliu asupra nevoilor de pe drumuri o să știm exact unde trebuie să refacem marcajele de la trecerile cu calea ferată folosind vopsea sau marcaj rezonator, în funcție de gradul de periculozitate; eliminăm toate calmatoarele montate pe drumurile județene și le înlocuim cu presemnalizări luminoase și marcaje colorate/marcaj rezonator; montăm indicatoare pentru reducerea limitei de viteză în apropierea școlilor și instituții de interes public aflate pe drumurile județene; iluminăm corect trecerile de pietoni; verificăm marcajele de la poduri, podețe și parapete; analizăm folosirea unui nou tip de vopsea fosforescentă în curbele periculoase”, spune Cristian Moș.

Prioritizarea lucrărilor de sporire a siguranței rutiere urmează să se facă și în funcție de statisticile primite de la IPJ.

”Unul dintre principiile de bază ale “Vision Zero” este acela că oamenii, inevitabil, vor face greșeli în trafic – dar este de datoria noastră, a celor din administrații, să ne asigurăm că facem tot ce ne stă în puteri să minimalizăm aceste greșeli”, a încheiat vicepreședintele CJT.

 

Comentarii

comentarii