Acasă Economic Securitatea la incendiu a construcțiilor, dezbătută în cadrul unui seminar la Expo...

Securitatea la incendiu a construcțiilor, dezbătută în cadrul unui seminar la Expo Arad

DISTRIBUIȚI

Agenții economici din Arad au participat la un seminar despre noutățile legislative privind autorizarea de securitate la incendiu.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, sub egida Instituției Prefectului – Județul Arad, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldis” al Judeţului Arad au organizat miercuri, 25.01.2023, la Expo Arad, un seminar interactiv privind autorizarea de securitate la incendiu.

Este primul eveniment pe care îl organizăm anul acesta în cadrul programului de instruire și informare a mediului de afaceri privind legislația națională și europeană. Ne dorim să organizăm lunar astfel de întâlniri, sub forma de seminar, whorkshop sau curs, în cadrul cărora să dezbătem teme de interes, având ca invitați experți din diverse domenii”, informează Gheorghe Seculici, preşedintele CCIA Arad.

Seminarul a fost sustinut de domnul cpt. ing. Petru Florin Voştinar – desemnat şef Inspecţia de Prevenire din cadrul ISU Arad.

Mulțumim Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad pentru inițiativa de a organiza acest seminar pe o temă de mare interes pentru agenții economici arădeni, precum și pentru invitația de a fi parte din acest proiect. De asemenea mulțumesc și Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad pentru suportul tehnic oferit. Consider că înainte de a efectua controale și de a aplica sancțiuni, instituțiile publice trebuie, în primul rând, să fie la dispoziția contribuabililor, a agenților economici, prin acțiuni intensive de informare cu privire la modul de aplicare a normelor legale în domenii complexe, precum cel al securității la incendiu a construcțiilor. Cred că schimbul de informații din cadrul seminarului a fost unul foarte valoros pentru agenții economici prezenți și vom susține în continuare astfel de inițiative menite să ajute la implementarea corectă a normelor legale”, a declarat Csaba Toth, prefectul judetului Arad.

În cadrul seminarului au fost abordate temele:

  • Categoriile de constructii si amenajari care se supun avizării şi autorizării privind securitatea la incendiu;
  • Noţiuni fundamentale privind apărarea împotriva incendiilor;
  • Aplicarea noilor norme metodologice privind avizarea şi autorizarea de securitate la incendiu şi protectie civila;
  • Dificultăţi întâlnite la solicitarea şi obţinerea avizului / autorizaţiei de securitate la incendiu;
  • Prevederi specifice normativelor P118/1999, P118-2/2013, P118-3/2015

Seminarul a avut un caracter informativ, dar a fost urmat și de discuții libere cu întrebări și răspunsuri concrete pe fiecare caz în parte.

Comentarii

comentarii