Acasă Actualitate Şedinţele CLT, ringul de box verbal dintre primarul Nicolae Robu şi PSD-istul...

Şedinţele CLT, ringul de box verbal dintre primarul Nicolae Robu şi PSD-istul Daniel Idolu

1119
DISTRIBUIȚI

Sala de şedinţe de consiliu local se aseamănă tot mai mult cu un ring de box în care primarul Nicolae Robu şi liderul grupului PSD, Daniel Idolu, au schimburi de replici tot mai îndelungate şi din ce în ce mai picante pe marginea oricărui subiect.

În plenul de marţi 5 februarie a fost în discuţie proiectul pentru semnarea variantei finale a caietului de sarcini pentru ca cei de la Achiziţii din primărie să poată da un număr de ordine contractului, după care procedura de licitaţie publicată pe SEAP să poată fi declarată închisă public.

Daniel Idolu nu a înţeles câteva aspecte, fiind câteva chestiuni care păreau că se rotesc într-un cerc vicios dacă pe SEAP apare că procedura este încă deschisă, consilierii nu pot vota modificări în caietul de sarcini. Şi atunci, de ce s-a grăbit primarul Nicolae Robu să anunţe succesul că Timişoara are firmă de salubrizare? Dacă totul s-a încheiat, atunci cum este posibil să se mai intervină în caietul de sarcini?

City-managerul Robert Kristof a explicat că totul este legal, dar la primul vot al consilierilor, caietul de sarcini avea o anumită formă şi că acum se votează doar actualizarea lui, fără a se modifica ceva în conţinut.

Primarul Nicolae Robu a încercat să fie mai clar şi să lămurească situaţia: “S-a tras linie şi caietul de sarcini a devenit bătut în cuie. Cu acel caiet de sarcini s-a mers mai departe, s-a declarat câştigătorul, au decurs cele 10 zile de contestaţii. Deci câştigătorul este legal, clar şi definitiv după procedură şi nu mai e nevoie de niciun pas. S-a încheiat procedura de clarificări (ultima, n.r.), nu de contestaţii. După votul nostru de azi vine câştigătorul şi semnează contractul”, a spus Robu.

Daniel Idolu a rămas nelămurit asupra problemei ce părea că se roteşte în jurul cozii şi a cerut explicaţii, fiind vorba despre un proiect foarte serios.

“Nu fi penibil, domnule, mănânci timpul nostru! Am anunţat, totul e gata, nu mai e nimic de făcut. Nu cred că mai este vreun consilier căruia nu-i este clar. Acest om are probleme! E cineva care nu înţelege ce este aici? Şi pentru dânsul este clar, dar joacă teatru. Îşi bate joc de noi, cei de aici. Ar fi foarte grav dacă nu ar fi vorba doar că joacă teatru”, a răbufnit primarul Nicolae Robu.

Specialiştii primăriei, inclusiv şefa serviciului de achiziţii publice, contactată telefonic de primar, a răspuns la întrebările edilului, care erau nelămuririle consilierului Idolu, afirmând că absolut totul este perfect legal şi supra-avizat, iar termenul de depunere a contestaţiilor a expirat pe 28 ianuarie ora 24.00.

“ESTE SUPERVIZAT TOTUL, NU PUTEM FI ACUZAŢI DE AŞA CEVA. NU ESTE NICIO VIRGULĂ CARE NU ESTE LA LOCUL EI. ADUC ŞI DOCUMENTE CARE SĂ DEMONSTREZE ACEST LUCRU. ÎN MOMENTUL DE FAŢĂ NU POT DA NUMĂR LA CONTRACT FĂRĂ ACEASTĂ HCL. ABIA DUPĂ CE DAU NUMĂR LA CONTRACZ VA APĂREA PE SEAP ŞI PROCEDURA VA APĂREA ÎNCHISĂ ŞI PE SEAP”, a explicat şefa de la Achiziţii publice a PMT.

“Aşa nu se mai poate lucra. Voi propune şedinţă de CLT cu cei care vor să lucreze pentru Timişoara. Lumea râde, domnule, te pui într-o situaţie în care e grav! Este un regulament care acordă 3 minute de intervenţie, inclusiv mie. O asemenea bătaie de joc nu a fost în CLT până acum vreo 2-3 luni. Este o bătaie de joc nu a întregului grup al consilierilor PSD, ci a liderului lor. Habar n-ai de lege! Este încă o încercare disperată, pentru că am reuşit să rezolvăm încă o problemă pentru Timişoara, a salubrizării.

În final, Daniel Idolu şi-a încheiat intervenţia: “Asumaţi-vă prin vot!”, iar votul a fost pozitiv şi proiectul a trecut. Timişoara va beneficia de servicii de salubrizare, cu toţii aşteptând un oraş curat cât mai curând.

Comentarii

comentarii