Acasă Economic Adunarea acţionarilor SIF 1 ar putea fi refăcută în termen de 2...

Adunarea acţionarilor SIF 1 ar putea fi refăcută în termen de 2 luni

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, a fost ales administrator al SIF Banat-Crişana în urma adunării generale, în care au fost reconfirmaţi în funcţie 5 din foştii membri ai conducerii. Astfel, Ioan Cuzman, Emil Cazan, Ion Stancu, Pavel Belean şi Zoltan Hosszu au fost realeşi în conducerea SIF Banat-Crişana, singurele nume noi fiind Carmen Dumitrescu, actualul director general adjunct al societăţii de investiţii, şi Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania. De asemenea, acţionarii au aprobat şi distribuirea unui dividend brut de 0,03 de lei/acţiune din profitul de 95,44 milioane de lei (25,93 milioane de euro) obţinut în 2008. Astfel, acţionarii au fost de acord ca societatea să folosească 83% din profitul aferent anului trecut sub forma de surse proprii de finanţare şi doar 17% pentru dividende, adică 16,46 milioane de lei. Acţionarii SIF Banat-Crişana s-au întâlnit sâmbătă pentru a-şi alege membrii consiliului de administraţie care vor conduce societatea în următorii patru ani, după ce vineri, la prima convocare AGA, nu a fost întrunit cvorumul. Mai mulţi oameni de afaceri importanţi şi-au depus candidaturile pentru un loc în consiliul de administraţie, printre ei aflându-se şi Horia Ciorcilă – preşedintele Băncii Transilvania, Doru Lionăchescu, directorul băncii de investiţii Capital Partners, Alexandru Pârvulescu – preşedintele Romenergo, Octavian Radu – proprietar al grupului de firme RTC şi preşedintele SIF1 – Ioan Cuzman.
Cea mai lungă AGA de la SIF-uri, presărată cu contestaţii
Adunarea generală de la SIF Banat-Crişana ar putea fi însă refăcută în următoarele două luni, după ce mai mulţi acţionari au cerut acest lucru, solicitarea fiind consemnată în procesul verbal. "Unii acţionari au cerut inclusiv refacere AGA în termen de două luni, iar majoritatea din sală a subscris pentru acest lucru. Această solicitare a fost consemnată în procesul verbal", a explicat Andrei Diaconescu, partener în cadrul fondului de investiţii Capital Partners. "Au fost numeroase intervenţii în cadrul AGA şi contestaţii. CNVM a emis o opinie referitor la BT Asset Management, care a fost consemnată, dar nu a fost luată în calcul", a mai spus Andrei Diaconescu. BT Asset Management a primit din partea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) asigurarea că nu acţionează concertat în cadrul adunării generale de la SIF Banat-Crişana. "Nu a fost luată în calcul niciun fel de contestaţie, iar în comisia de numărare a voturilor, în care am fost prezent, nu am avut acces la voturile prin corespondentă şi la cele exprimate electronic, lucru pentru care am depus, de asemenea, o contestaţie", a menţionat Andrei Diaconescu. "Această contestaţie a fost înscrisă în procesul verbal şi urmează să depun o contestaţie oficială şi la CNVM. Practic, vom merge pe toate căile legale posibile pentru aflarea adevărului". Prezenţa la vot în adunarea generală a SIF Banat-Crişana de sâmbătă a fost de 36,5%, după ce la prima convocare, de vineri, nu a fost întrunit cvorumul, fiind prezenţi acţionari cu aproximativ 27% din totalul drepturilor de vot.
Titlurile SIF Banat-Crişana se tranzacţionează la prima categorie a BVB, sub simbolul SIF1. Compania are un capital social de 54,88 milioane de lei, divizat în 548,85 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei. Ultima cotaţie a titlurilor SIF1 a fost de 0,84 lei, stabilită în şedinţa de joi a Bursei, ceea ce corespunde unei capitalizări de 461,03 milioane de lei (108,73 milioane de euro).

Comentarii

comentarii