Acasă Administraţie Şeful CJ Timiş anunţă semnarea contractului pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii...

Şeful CJ Timiş anunţă semnarea contractului pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Timişoara – Moraviţa

694
DISTRIBUIȚI

După anunţul referitor la centura sud, Călin Dobra îl „devansează” din nou pe primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi oferă informaţii despre un nou proiect de infrastructură important pentru regiune, anume autostrada Timişoara – Moraviţa, care va lega capitala Banatului de Belgrad, fiind un prim pas spre aceasta. Conform liderului CJ Timiş, el a reuşit să deblocheze un proiect care ar fi fost blocat de guvernanţi. El spune că documentaţia aferentă autostrăzii nu mai este … SF.

„Autostrada Timișoara – Moravița. Contractul pentru studiul de fezabilitate, semnat.

” Filmul” autostrăzii Timișoara – Moravița nu mai ține de… genul SF! CNAIR a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate, în valoare de peste 9 milioane de lei, care trebuie să fie gata în următoarele 16 luni. Licitația a fost câștigată de asocierea Search Corporation SRL – Egis România SA. 85% din bani vin de la Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune, iar 15 procente reprezintă contribuția Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Șoseaua de mare viteză va avea 60 de kilometri, însă nenumărate beneficii pentru zona de Vest! Este un proiect extrem de important, cu rol esențial și în dezvoltarea Euroregiunii DKMT”, anunţă Dobra.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, care candidează pentru un nou mandat pe post, susţine că el a deblocat acest proiect.

„Și chiar dacă discuțiile despre autostrada Timişoara – Belgrad ajunseseră, în urmă cu câțiva ani, într-un punct mort, iar proiectul a fost aruncat într-un sertar de unii guvernanți, am reușit, cu diplomație și perseverență, să îl deblochez!”, mai spune Dobra.

Comentarii

comentarii