Acasă Administraţie Șeful CJ Timiș este adeptul descentralizării: ”Beneficiul există și toată lumea îl...

Șeful CJ Timiș este adeptul descentralizării: ”Beneficiul există și toată lumea îl conștientizează”

DISTRIBUIȚI

Autoritățile locale ar trebui să fie cele care au în subordine ceea ce sunt instituțiile deconcentrate, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica. El susține descentralizarea, dar remarcă faptul că la București nu se dorește în mod clar acest lucru, pentru că ar însemna renunțarea la o parte a puterii.

”Noi ne lovim de multe chestiuni care nu ar mai trebui să fie la București. Sunt multe instituții care nu își au locul… sau și-l mai avea mult mai eficient dacă ar fi în subordinea instituțiilor locale, primărie, consiliul județean. Vă dau câteva exemple. Direcția Agricolă, nu văd rolul acestei Direcții la nivel județean, ar putea foarte bine să fie un compartiment în cadrul consiliului județean. Inspectoratul școlar, la fel. De exemplu punctul de trecere a frontierei, avem nevoie de Ministerul de Interne și de Ministerul de Externe, strict pentru părțile care țin de statele vecine, dar intern e absurd, total… nici nu știu cum să le calific, ca instituțiile să plimbe hârtiile între ele și să nu rezolve o problemă foarte simplă”, a spus Nica, la o emisiune la Radio Timișoara.

Din păcate, o descentralizare adevărată nu ar fi bine văzută la București, pentru că s-ar pierde din puterea organismelor de conducere de acolo.

Comentarii

comentarii