Acasă Politica Şeful PSD Timiş face apeluri către liderii politici din judeţ: ”Protestaţi faţă...

Şeful PSD Timiş face apeluri către liderii politici din judeţ: ”Protestaţi faţă de oprirea finanţărilor prin Fondul de Dezvoltare”

974
DISTRIBUIȚI

Schimbarea cabinetului Dăncilă va produce mari probleme pentru finanțarea mai multor investiţii din Timiş, spune Călin Dobra, liderul PSD şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. Din acest motiv, el a lansat un „Apel public către toți liderii politici din Timiș”, prin care cere stoparea măsurilor anunţate de cabinetul care va fi desemnat, condus de liberali.

Primii loviţi de decizie ar urma să fie primarii mai multor localităţi, care nu vor mai avea bani pentru investiţii.

„În calitate de președinte al Consiliului Județean Timiș, fac un apel public către toți liderii politici din Timiș să protesteze față de oprirea finanțărilor prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. Nici nu și-a trecut Cabinetul de Parlament și domnul Ludovic Orban și-a făcut deja un plan în ceea ce privește tăierile. Primii loviți sunt primarii și cetățenii din mediul rural. Deși s-au primit asigurări că nu se va trece la niciun fel de tăieri, iată că premierul desemnat le-a transmis senin primarilor că va desființa Fondul de Dezvoltare și Investiții. Anunțul este unul îngrijorător în condițiile în care sute de proiecte au fost deja selectate pentru finanțare, iar mulți primari, din toate partidele politice, așteaptă începerea lucrărilor”, spune Călin Dobra.

Conform acestuia, FDI este un instrument esențial pentru dezvoltarea comunităților locale, în special a celor cu posibilități reduse. Asta pentru că, spre deosebire de PNDL, unde primăria trebuie să asigure finanțarea și după recuperează banii, prin FDI este posibilă acordarea unui avans de 15% pentru demararea lucrărilor. Tot prin FDI se pot finanța lucrări rămase neexecutate în alte proiecte de investiții.
„La nivelul județului Timiș, primarii, de la toate partidele, au depus un număr de 120 proiecte de investiții care urmau să fie finanțate prin FDI. Culmea este că, pentru toate aceste fonduri, există finanțare, ea fiind asigurată de Guvernul Viorica Dăncilă.
Oprirea acestui program reprezintă un gest de iresponsabilitate politică, care îi afectează, în mod unitar, pe primarii din toate partidele și care lovește, în special, în comunitățile din mediul rural, acolo unde capacitățile de finanțare pentru lucrările de interes public sunt mai reduse. Știu că este campanie electorală, dar haideți să dăm dovadă de responsabilitate în fața oamenilor, în fața comunității locale și să le cerem împreună celor care vor să preia guvernarea să nu își bată joc de viitorul nostru. Și dacă nu vă pasă de viitorul timișenilor, măcar gândiți-vă dacă veți putea să îi priviți în ochi pe primarii dumneavoastră, după o asemenea decizie”, a mai subliniat Dobra.

Comentarii

comentarii