Acasă Eveniment Șeful unui post de poliție din vestul țării, achitat după ce l-a...

Șeful unui post de poliție din vestul țării, achitat după ce l-a ucis pe fiul unui milionar

DISTRIBUIȚI

Apar noi detalii în dosarul morții lui Darius Șendroiu, fiul unui milionar din Hunedoara care a fost împușcat de un polițist la o partidă de vânătoare. Șeful de post al comunei Boșorod, acuzat de ucidere din culpă, a fost achitat pe motiv că victima nu a stat în perimetrul de siguranță în timpul partidei de vânătoare. Mai mult, glonțul care l-a ucis nu a fost niciodată găsit, iar anchetatorii au refuzat să caute cartușele folosite de polițist la vânătoare, relatează Realitatea Plus.

Darius Șendroiu, în vârstă 26 de ani, a fost împușcat mortal în urmă cu cinci ani, în Munții Orăștiei. Tânărul participa la o partidă de vânătoare alături de mai multe persoane, printre care tatăl său, Ioan Șendroiu, unul dintre cei mai bogați afaceriști din județul Hunedoara. Printre participanți era și șeful de post, Horațiu Onescu, cel care avea să-l împuște din greșeală.

În 2017, polițistul a fost trimis în judecată pentru omor din culpă. Acesta le-a spus anchetatorilor că a auzit mișcare în vegetație și a tras. Glonțul i-a trecut prin gât fiului milionarului și l-a ucis pe loc.

Fosta iubită a tânărului, cu care avea și un copil, a cerut atunci daune morale de 700.000 de lei.

Magistrații Judecătoriei Hațeg au decis însă să-l achite pe șeful de post motivând că victima nu a stat în perimetrul sigur pe parcursul vânătorii.

Nici până astăzi glonțul care l-a ucis pe fiul milionarului nu a fost găsit. Anchetatorii au refuzat să caute cartușele folosite de polițist la vânătoare, astfel că arma cu care a tras acesta nu a fost niciodată identificată.

 

Comentarii

comentarii