Acasă Actualitate Semenicul blocat de viscol

Semenicul blocat de viscol

DISTRIBUIȚI

Vineri şi sâmbătă drumul spre Muntele Semenic a fost închis din cauza viscolului. Zeci de turişti au rămas blocaţi pe munte, ne putând coborî în condiţiile în care drumarii nu reuşeau să cureţe drumul decât după oprirea viscolului. Nici pe Muntele Mic nu a fost mai bine. Zilele Zăpezii s-a transformat într-un adevărat calvar pentru turiştii ajunşi pe munte, unde au rămas blocaţi. Drumul este închis pe perioada iernii, iar telescaunul a fost închis datorită viscolului.

Viscol şi pe Clisură

La Moldova Nouă vremea a fost de coşmar, vântul sufla cu 100km /h. Au fost avarii la distribuirea energiei electrice pe toată clisura Dunării, cea  mai lungă întrerupere a fost de la ora 5.30 la ora 11.45, în satele Coronini  şi Sf . Elena. Proprietari de case şi terenuri situate în zona Capelei Constantin şi Elena sunt efectiv izolaţi de oraş. Viceprimarul a declarat ca vor face tot posibilul, încearcă ăa intre cu tractorul dar cu natura nu poţi să te pui. Oameni sunt izolaţi în zona capelei din Moldova Nouă. Viceprimarul Ghiţă Sporea, ne asigura că se va face tot ce e omeneşte spre a-i ajuta pe cetăţeni însă la faţa locului a avut surpriza să constate că zăpada este înaltă cât tractorul şi nu au utilaje spre a putea pătrunde.

Fără curent electric

Mai multe localităţi din judeţul Caraş-Severin au rămas fără curent electric, din cauza vântului puternic. În prezent, nu sunt alimentate cu energie electrică circa 15 sate şi oraşul Oraviţa, parţial. La faţa locului se află echipe ale distribuitorului Enel, care încearcă să remedieze situaţia în cel mai scurt timp.
De asemenea, drumul dintre Pasul Prislop şi Semenic este închis, din cauza viscolului. Pe restul drumurilor din judeţul Caraş-Severin se circulă în condiţii de iarnă, acestea fiind umede şi cu porţiuni de zăpadă pe ele. Sâmbătă seara s-a închis şi DJ 570 Socol-Pojejena. Drumarii atrag atenţia şoferilor să nu plece cu maşinile, decât dacă sunt echipate corespunzător pentru iarnă, deoarece cele mai multe probleme sunt cauzate de autoturismele care rulează cu cauciucuri de vară. Astfel, acestea derapează şi încurcă circulaţia şi aşa îngreunată de condiţiile meteo.
Pe Muntele Semenic, zăpada măsoară în prezent circa 25 cm, iar pe Vârful Ţarcu, de pe Muntele Mic, aproape un metru. În ambele locaţii, viteza vântului a fost între 70 şi 90 km/oră. Situaţia este monitorizată în continuare de către Centrul Operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic al judeţului Caraş-Severin.

Acces greu

Traficul rutier este restricţionat pe drumul naţional 67 D, între kilometrul 30 şi kilometrul 76, din cauza ceţei care nu permite vizibilitatea peste 100 metri.
Mai multe echipaje ale poliţiei rutiere a judeţelor Gorj şi Mehedinţi monitorizează circulaţia între localităţile Tismana-Apa Neagră şi Baia de Aramă-Valea Cernei şi atenţionează participanţii la trafic asupra fenomenului respectiv.
Din această cauză deplasarea autovehiculelor se face cu viteză redusă în zona montană a judeţului, mai ales că în două sectoare există riscul producerii unor accidente grave ca urmare a avarierii carosabilului de o alunecare de teren.
Accesul autovehiculelor sub 5 tone pe DN 67 D, între Baia de Aramă (judeţul Mehedinţi) şi Băile Herculane (judeţul Caraş-Severin) nu este posibil decât dacă şoferii montează pe pneurile acestora plase de lanţuri antiderapante.
 

Comentarii

comentarii