Acasă Actualitate Semenicul: bulgărele care a plecat la vale şi creşte

Semenicul: bulgărele care a plecat la vale şi creşte

684
DISTRIBUIȚI

Nu este vorba doar de pârtii de schi, ci de multe alte obiective. Acum totul stă într-o hotărâre de guvern.

După schimbul de terenuri cu Romsilva, după ce Guvernul aprobă hotărârea ce ratifică acel schimb, proiectul de dezvoltare a unei jumătăţi din Caraş-Severin, mai exact a Semenicului, nu mai poate fi oprit. E ca un bulgăre care a plecat la vale şi creşte, după cum susţin autorităţile implicate, respectiv Consiliul Judeţean, Primăria Reşiţa şi Primăria Văliug. Proiectul este gândit să ofere turiştilor posibilitatea de a petrece în toate anotimpurile, 12 luni pe an. Sunt cuprinse investiţii pentru dezvoltarea domeniului schiabil, a unui centru de agrement şi sport nautic, un parc de aventură, un parc acvatic, un centru hipic, un centru de spectacole în aer liber, un sat de vacanţă, trasee de drumeţii, spaţii pentru servicii de cazare şi masă etc.

Proiectul are o valoare de peste 210 de milioane de lei, în momentul de faţă fiind în faza de întocmire a studiului tehnic. Cuprinde peste 25 de hectare, cu lungime totală a pârtiilor ce vor fi amenajate de peste 8.000 de metri. Va fi construită şi o telegondolă pe o lungime de 3.800 de metri. Conform planurilor administraţiei judeţene şi locale, aceste instalaţii ar putea deservi zilnic circa 5.000-6.000 de schiori. Dacă şi Primăria Teregova se va alătura acestui proiect, lungimea pârtiilor ar putea ajunge la 20 de kilometri.

„Invit Primăria Teregova să se alăture proiectului pentru că aşa am lega pe schiuri Gărâna de Văliug“, a spus primarul Reşiţei, Nelu Popa.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, spunea că diferenţa între un proiect naţional de o asemenea anvergură şi unul pe fonduri europene nu există. „Doar finanţarea diferă, hârtiile şi demersurile sunt la fel“, a spus Hurduzeu. Primarul Reşiţei a adăugat: „De aia nu s-a făcut nimic până acum, pentru că a fost dificil. Avem avizele. Dacă nu aveam avizele de la Parcul Naţional, de la Romsilva, de la Ministerul Turismului, proiectul era mort. Dar ele există şi mergem mai departe. Totul este ca un bulgăre ce a plecat la vale şi nu se mai opreşte“. (sursa:caon)

Comentarii

comentarii