Acasă Economic Șeminee Sibiu vă prezintă cele mai bune 3 focare de șemineu din...

Șeminee Sibiu vă prezintă cele mai bune 3 focare de șemineu din fontă

922
DISTRIBUIȚI

Înainte de construirea unui șemineu sau a unei sobe pe lemne este normal ca un client să se gândească la ce tip de materiale sunt cele mai potrivite pentru proiectul lui, începând de la tipul de burlane soba, șemineu, coș de fum și care ar fi varianta ideală în ceea ce privește alegerea focarului de șemineu.

În această privință, v-am pregătit un top care să cuprindă cele mai potrivite focare împărțindu-le pe categorii în care am comparat ”mere cu mere”, adică produse din aceeași categorie, deoarece gama este mult prea variată iar materialele din care acestea sunt fabricate sunt total diferite.

Așadar, pentru o analiză corectă, focarele trebuie privite în funcție de categoria din care fac parte și pentru că una dintre cele mai căutate game de focare șeminee din România este cea reprezentată de focarele din fontă, în rândurile de mai jos ne vom limita să vă prezentăm un top 3 al acestora, produse disponibile și în oferta Șeminee Sibiu, astfel:

Focarul Z160

Este un model care a urcat repede în vârful preferințelor clienților datorită raportului bun calitate/preț/putere pe care acesta îl oferă. Meseriașii îl recomandă ca fiind robust, dezvoltând o putere de 16KW permițându-i toate acestea la un preț accesibil. În plus, are avantajul de a obține căldura maximă datorită lamelelor radiante din fontă, amplasate în cantitate foarte mare pe toți pereții exteriori ai focarului.

Modelul OH180

Pe locul 2 în preferințele clienților se află acest model de focar ce și-a câștigat simpatia în primul rând prin puterea nominală mare pe care o poate dezvolta (18 Kw, cu posibilitate de a ajunge la 23 kw), a randamentului crescut (79%), cât și datorită deschiderii generoase de circa 74 cm (o deschidere mare pentru un focar din fontă). Atât calitatea, cât și cantitatea fontei (166 kg) asigură o durata mare de viață. Acest focar are un aspect plăcut și poate fi utilizat pentru realizarea oricărui tip de semineu – în stil clasic, rustic, contemporan sau modern și grație puterii superioare generate este ideal pentru construirea unui ansamblu de șemineu tip centrală, potrivit să încălzească întreaga locuință le fel de eficient precum o centrală clasică pe gaz.

Focarul Heltau

Remarcându-se prin eleganță și liniile moderne, modelul Heltau închide topul nostru fiind o variantă cu sticlă cu 2 laturi (față + stânga sau dreapta). Este preferat în mod special pentru prețul foarte competitiv pe care îl are și aspectul modern pe care îl va oferi construcției șemineului în varianta finală. Acesta beneficiază de o ardere completă a particulelor de combustibil, datorită deflectorului din fontă, amplasat în conul focarului ce are rolul de a extinde traseul fumului spre evacuare.

Nu o să încheiem aceasta pledoarie pentru soluții de calitate, fără să precizam că, datorită faptului că toate cele 3 modele enumerate mai sus sunt construite din fontă de calitate și materiale premium, va conduce automat la performanțe net superioare în comparație cu un model de focar din fontă standard, contribuind din plin la:

–  un consum mai redus de lemne;

–  reziduuri de cenușă mai puține, grație și soluțiilor

   de curatat semineu disponibile în oferta Seminee Sibiu;

–  limitarea pierderilor de căldură și astfel, economia de bani;

–  depuneri mai mici de murdărie pe sticlă.

Comentarii

comentarii