Acasă Sănătate Semnal de alarmă! 70% din medicii de familie din Timiş vor da...

Semnal de alarmă! 70% din medicii de familie din Timiş vor da faliment din ianuarie 2018

DISTRIBUIȚI

Societatea Timiş de Medicina Familiei (STMF) trage un semnal de alarmă şi susţine că în proporţie de 70% dintre medicii de familie din judeţ vor da faliment, din ianuarie 2018, prin noile măsuri aberante impuse prin Legea nr. 185 din 2017.

“Astfel, în loc a se îndeplini dezideratul Legii 185/2017, și anume asigurarea calității în sistemul de sănătate, calitatea actului medical va scădea, ca urmare a faptului că peste 70% din cabinetele medicale vor fi nevoite să renunțe la exercitarea profesiei în acest mod, din cauza costurilor excesive și a birocrației pe care le implică îndeplinirea obligațiilor prevăzute de actul normativ în discuție.  În realitate, astfel, aplicarea legii în discuție reprezintă o ingerință în exercitarea liberă a profesiilor medicale, precum și a dreptului la muncă, drept garantat prin Constituția României la art. 41. În concluzie, solicităm exceptarea formelor de exercitare a profesiei de medic care prestează servicii de medicină de familie, medicină de specialitate și ambulatoriu clinic de specialitate cu și fără spitalizare de zi de la aplicarea prevederilor Legii nr.185/2017 privind asigurarea calității în sistemul de sănătate”, este mesajul medicilor de familie din Timiş şi din întreaga ţară.

Ei susţin că, în aceste condiții, aplicarea prevederilor Legii 185/2017 formelor de exercitare a profesiei de medic care prestează servicii de medicină de familie, medicină de specialitate și ambulatoriu clinic de specialitate cu și fără spitalizare de zi este în mod evident nerealistă, urmarea foarte probabilă și evidentă a acestui fapt fiind falimentarea în lanț a cabinetelor medicale individuale și a unităților sanitare mici și medii. În cel mai bun caz, aplicarea prevederilor acestui act normativ va rezulta în final la scăderea calității actului medical, generându-se cheltuieli care nu sunt necesare și nici sustenabile financiar de unitățile în discuție, precum și birocrația, ceea ce va duce fără îndoială la scăderea timpului petrecut în cadrul consultațiilor cu pacienții, aspect esențial pentru furnizarea unui act medical de calitate.

Prin urmare, medicii din întreaga ţară au redactat o petiţie, prin care îşi arată nemulţumirile de noile prevederi, considerate de către ei, total greşite. “Să vedeţi dragi colegi falimentul care ne aşteaptă dacă nu suntem exceptaţi de la acreditare. Citiţi şi gândiţi ce înseamnă acreditare. Semnaţi vă rugăm acum petiţia online. Acreditarea nu este evaluare. Acreditarea nu înseamnă calitate pentru pacienţii noştri! Acreditarea înseamnă falimentare!”, a explicat dr. Claudia Iftode, preşedintele STMF. Petiţia poate fi semnată aici:

https://www.petitions24.com/ pentru_exceptarea_formelor_de_ exercitare_a_profesiei_de_ medic_care_presteaz_servicii_ de_medicin_de_f

 

 

 

Comentarii

comentarii