Acasă Actualitate Semnal de alarmă de Crăciun, din Caraș Severin: “Lumea se află într-o...

Semnal de alarmă de Crăciun, din Caraș Severin: “Lumea se află într-o dezordine și este debusolată!”

DISTRIBUIȚI

De Crăciun, la Praznicul Nașterii Domnului 2021, credincioșii care au venit la Catedrala Episcopală din Caransebeș, județul Caraș Severin, au avut bucuria să se roage la Sfânta Liturghie săvârșită de preasfințitul părinte Lucian, episcopul Caransebeșului.

Ierarhul a oficiat sfânta slujbă alături de un sobor de preoți și diaconi, slujitorii Catedralei, dar și părinții consilieri ai Centrului eparhial.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul catedralei episcopale dirijat de părintele profesor Petru Paica.

Mulți credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine, printre ei numeroși copii și tineri, aceștia primind și pachețele cu dulciuri.

Am ajuns astăzi și noi la «Betleem» ca să ne închinăm Pruncului Divin, împreună cu magii și păstorii, iar tainic să cântăm împreună cu îngerii «Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bună voire».

Credem că mesajul îngerilor trebuie să fie și mesajul nostru al preoților și al credincioșilor către lumea întreagă. Lumea de astăzi se află într-o dezordine și este debusolată, de aceea credem că doxologia de la Betleem trebuie să răsune în fiecare biserică și în toată lumea până la sfârșitul veacurilor.

Îl rugăm pe Domnul păcii să dăruiască pace, bună voire și înțelegere între popoare și între oameni.

Îl rugăm de asemenea să ne ajute să ne împăcăm unii cu alții, să ne iertăm și așa fiind, să ne închinăm cu inima curată, bună, înfrântă și smerită Mântuitorul sufletelor noastre.

Să-i aducem în dar inima noastră împodobită cu sfintele virtuți, smerenia, iertarea și dragostea și să-I spunem că-L iubim nespus de mult. Împreună cu Apostolul Petru, putem să-I spunem Mântuitorului și astăzi: «Doamne Tu ști toate, Tu ști că te iubesc».

Să-I facem Pruncului Divin această declarație de dragoste astăzi, la nașterea Sa și în cealaltă vreme a vieții noastre și să-L rugăm să ne ierte și să ne ajute să punem început bun vieții noastre ”, a mai explicat Preasfințitul Lucian.

La sfârșitul slujbei părintele Alin Câmpean, consilier eparhial în cadrul Sectorului administrativ-bisericesc a prezentat ultimul număr din publicația Eparhiei Caransebeșului „Foaia Diecezană”. Aceasta a fost împărțită tuturor credincioșilor ce au participat la Sfânta Liturghie.

 

Comentarii

comentarii