Acasă Politica Senatoarea Alina Gorghiu nu va vota legea bugetului, dacă va lovi în...

Senatoarea Alina Gorghiu nu va vota legea bugetului, dacă va lovi în Primăria Timişoara

1087
DISTRIBUIȚI

Senatoarea Alina Gorghiu a anunţat joi, în conferinţa de presă de la PNL Timiş, că nu va vota proiectul de lege a bugetului pe 2019, dacă acesta va lovi în primăria Timişoara şi în Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

Liberala a arătat că bugetul creionat de PSD loveşte în toate primăriile, condamnând comunităţile locale la restricţii ale investiţiilor şi în buna guvernare locală.

Subiectul zilei a fost legat de refuzul preşedintelui Klaus Iohannis, pentru a treia oară, de a o numi pe Olguţa Vasilescu ministru al Dezvoltării, pentru că nu are pregătirea necesară. decizie pe care o consideră profund corectă şi a cerut PSD să facă numirea unei alte persoane, refuzând să creadă că PSD nu are şi specialişti.

“Preşedintele României a respectat întocmai Constituţia şi ultima decizie a Curţii Constituţionale care reglementează exact ce trebuie făcut în această situaţie. Apelul meu public este la colegii din PSD, în special la liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru numirea imediată, de urgenţă, a unei persoane competente, pregătite şi care să facă faţă funcţiei de ministru al Dezvoltării, mai ales acum când discutăm de un buget de austeritate pentru primăriile din România”, a spus Alina Gorghiu.

Cel de-al doilea mesaj adresat de Alina Gorghiu liderului PSD a fost acela că jocul domniei acestuia “de-a remanierea” a luat sfârşit şi că este cazul să facă desemnarea potrivită pentru a ocupa portofoliul de ministru.

“Din punctul meu de vedere, premierul Dăncilă şi Dragnea poartă întreaga răspundere pentru ceea ce s-a întâmplat până acum, făcând aceste desemnări nepotrivite de trei ori la rând şi de asemenea sunt responsabili şi pentru modul în care se va rezolva în continuare această problemă, prin propunerea unui candidat potrivit”, a adăugat liberala.

Senatoarea şi-a exprimat siguranţa că liderii PSD pot să caute şi să găsească un profil corect. “Cred că PSD încă mai are în interiorul său oameni decenţi şi bine pregătiţi, pentru că sunt zeci de mii de membri. Refuz să cred că nu vor găsi pe cineva decent în interiorul partidului care să ocupe această funcţie”, a spus liberala.

Alina Gorghiu a mai vorbit şi despre impactul pe care-l are recursul compensatoriu gândit de ministrul Tudorel Toader asupra bugetului 70 de milioane de lei. Ea a arătat că proiectul iniţiat de Raluca Prună, şi care a fost trimis în parlament, indica doar 1.200 de deţinuţi, dar acum sunt în discuţie aproape 14 mii de deţinuţi eliberaţi pe legea recursului compensatoriu, iar diferenţa de impact este foarte mare.

“Conform sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor se estimează că 90 de mii de deţinuţi vor primi bani, adică o sumă de aproximativ 70 de milioane de lei, dacă ordonanţa s-ar da în forma propusă de minister”, a conchis Alina Gorghiu.

Comentarii

comentarii